Goda nyheter sedan 2002     Fredag 2 december 2022 kl 19:03Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Blog > pjb@netikka.fi Back > Väckelse är atmosfär
Av   pjb@netikka.fi Back
 3 96952 862 0

Väckelse är atmosfär

Online 09:24 18/09 2011
Då har man hunnit med att ha fem möten på två dagar. I fredags hade jag tre möten för eleverna i högstadiet i Pomarkku och jag berättade för dem om mitt liv och om vem Jesus är. Jag hade blivit varnad för att en del av ungdomarna skulle vara stökiga men något sådant märkte jag inte. Alla satt tysta och lyssnade. Sist in var årskurs 8 och detta möte var något mycket mäktigt och underbart. Normalt brukar jag inte fråga om de tror på Gud eller ej men på uppmaning av Den Helige Ande gjorde jag detta direkt i början av mötet och endast ett fåtal ungdomar lyfte sina händer. Jag förstod först inte varför Gud ville att jag skulle fråga detta men senare förstod jag att det var HAN som frågade av dem personligen: - Tror du på mig?

Mot slutet av mötet ändrades atmosfären och det fanns en påtaglig och övernaturlig frid i rummet. Vi befann oss i en stark atmosfär och Guds närvaro. Frank Mangs brukade ju säga att väckelse är atmosfär. Jag märkte att en del av ungdomarna satt och försökt dölja sina tårar och en del torkade tårarna ur ögonen. Även jag kände mig skör för Anden och hade tårar i ögonen. Jag frågade till sist hur många som känner av denna övernaturliga frid och denna atmosfär och nästan alla lyfte upp sina händer. Då jag frågade om de vet vad det är så visste de inte detta och jag fick avsluta mötet med att säga: - Det är Gud! Så här verklige är Gud.

Samma atmosfär fyllde ungdomsutrymmena i källaren i pingstförsamlingen i Pomarkku samma kväll och igår kväll hände samma sak på mötet i församlingen här i Riihimäki. Gud gör verkligen något nytt nu och det känns mycket bra. Det känns bra att Gud har allt i sin hand och att jag själv inte behöver försöka göra något eller få något till stånd. Jag har varit lite svag innan dessa möten och kanske mer beroende av Gud än någonsin och det har lärt mig att jag helt och hållet är beroende av Gud. I egen kraft förmår jag ingenting.

Det är underbart att se ungdomar som hungrar efter mera av Jesus. Ungdomer över lag mår dåligt idag, sämre än någonsin. Det känns värdefullt att till dem berätta om Jesus och att uppmuntra dem att vara barn och unga så länge den kan. De hinner vara fullvuxna senare. Idag är det möte här i Riihimäki kl. 16.00 och om någon vill komma och lyssna så är adressen: Christ Fellowship Church, Junailijankatu 15 Riihimäki! Gud är god och DU och JAG är beroende av Honom! Amen!

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
Profil
pjb@netikka.fi

pjb@netikka.fi Back

Rockpastor Ministries rf

www.rockpastor.com

musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén