Neymar ger äran vidare

ALLMÄNT. Vinnare i Champions League får inte så sparsamt med ära. Lägg till att Neymar, 23, efter årets final också toppade CL-målbörsen tillsammans med Messi och Ronaldo. Efter finalsegern glömde Neymar inte att uppmärksamma Jesus.

Neymar tog på sig ett pannband med texten "100 procent Jesus" och hade den på medan han och resten av FC Barcelona firade segern.

Neymar har tidigare uppgett att livet bara kan förstås när vårt högsta ideal är att tjäna Kristus. Neymar uppges på Wikipedia ha en likasinnad som förebild: Kaká, som gjort liknande stunts (Jag hör till Jesus / I Belong to Jesus).

Kshitij Saraogi, en fotbollsentusiast på nätet, tipsar att Neymar som liten hade ett pannband med samma text när han gick till kyrkan och när han vann en titel med Santos 2012. Vidare frågar sig Kshitij "Hade du varit redo att ära den Allsmäktige när du står på toppen av din framgång?".

Att som multimiljonär, ärad av många, ändå peka på Jesus kräver mod. De kristna i dagens mellanöstern och afrika, dödade av muslimer för sin tros skull, hade ändå ännu mera mod. Kvinnor, barn och män som inte bekänner Muhammed istället för Jesus och som dödade för det har vunnit ännu mer än Neymar, Suarez och Messi tillsammans.

http://www.quora.com/Why-did-Neymar-jr-wear-100-Jesus-bandana-and-cry-after-winning-Champions-league

http://www.washingtonpost.com/blogs/early-lead/wp/2015/06/06/neymar-clinches-barcelonas-champions-league-win-over-juventus-with-last-minute-goal/

http://en.wikipedia.org/wiki/Neymar