Nu är den vita trean på väggen

Nu är den vita 3:an på väggen - Ett skeende på gång med röd och vit färg

VÄRLDEN. Åter igen har människorna i Vikinga fått följa med ett nytt skeende. Pontus har under sina lediga dagar tagit itu med saker och ting och begett sig upp på högre höjder.

I fredags kom Pontus broder och vän Teemu till hemmet i Vikinga. Tillsammans åkte de till Ramirent i Vasa och hyrde en kran. Pontus hade redan börjat måla huset på Holmvägen 3 i och med att utsidan började se rätt skadad och nött ut.

- Vi har nog inte målat här sedan vi flyttade hit, inte som jag minns i alla fall och skulle jag ha gjort någonting så skulle jag nog minnas det, speciellt om det handlar om fysiskt arbete. Vi har bott här sedan december 1995, vi flyttade in till Sebastians 1 års dag, berättar Pontus.

Trots sin höjdskräck trotsade han rädslan och tog sig upp i korgen och började måla det röda huset med vita knutar. Hela lördagen och söndagen kunde de som åkte förbi Holmvägen i Vikinga se Pontus uppe i kranen med penseln i högsta hugg.

- En del stannar och klagar då jag hade kranen mitt på gatan för att jag skulle kunna måla. Jag tänkte nästan bli så arg då man tror att jag tänkte komma ner och flytta på hela ekipaget bara för att någon inte orkar vända om och ta följande gata ner till stranden, säger Pontus bestämt.

Huset fick en lite ny look. Bland annat en fick gaveln en klätterställning och husnumret blev äntligen vitt.

- Alla år brandinspektören har varit och kollat så har han påpekat att man bör kunna ta sig ut från fönstret på andra våningen fastän det finns en brandstege på andra sidan huset. Han har också alltid påpekat att vårt husnummer inte får vara i mässing utan det måste vara vitt till färgen. Jag minns en gång då jag körde ut honom då han kom på besök och granskning, det var dock i mitt förra liv. Nu får han gärna komma och titta, men jag måste först byta batterier i brandvarnarna, berättar Pontus för mickelsson.net i detta exklusiva reportage.

I början av skeendet
Teemu inspekterar kranen
I början av skeendet uppifrån
Pontus målar utanför Sebastians rum på andra våningen
Ozzy undrar vad Pontus gör uppe i luften
Ny look på fasaden, dock fattas ännu en bräda ovanför fönstret
Hannele hjälpte också till och tyckte Pontus skulle sluta leka med kranen och fortsätta måla
Huset är byggt 1918