Pontus provar sin nya kostym i hemmet i Vikinga

Mycket program på årets Mangsvecka - Morgan Carlsson inspirerar och Pontus tar på sig slipsen

HÄNDELSER. Inkommande helg ordnas årets Mangsvecka på Frank Mangs Center i Närpes. Under dagarna händer det mycket och en chockerande överraskning är att Pontus har lovat att klä sig i kostym och slips.

Huvudtalaren för årets Mangsvecka kommer från Sverige och heter Morgan Carlsson. Carlsson är känd som"mannen bakom mediamissionen" som hade ett stort genombrott i bland annat Helsingfors där en stor kristenmedia kampanj ordnades. Carlsson håller seminarier dagtid och på torsdag, fredag och lördag kväll är detväckelsemöten i tröskhuset. Fredagens möte tolkas även till det andra inhemska språket finska. Läs Morgan Carlssons blogg här!

Orsaken till Pontus kostym och slips är att han i dagarna fyller jämna år och på fredagen firar han sin 40 års dagpå Frank Mangs Center i samband med Mangsveckan. Han inbjuder alla som vill komma att komma och matenstår serverad från kl. 16.00 och framåt. Mickelsson.net frågar Pontus varifrån detta med slips och kostym kommer?

- Jag hade ju nästan svurit på att jag aldrig skulle klä mig i kostym och slips men man skall nog aldrig säga aldrig.Nästa månad kommer jag att åka på en större mötesserie med Pastor Tommy Lilja och i Afrika klär man sig så i dylikasammanhang. Jag tänkte prova och chockera på 40 års mottagningen, skrattar Pontus.

Pontus liv höll på att ta slut för sex år sedan och idag får han vara tacksam för livet.

- Det är bara nåd att jag får fira mina 40 år. Jag låg inför döden och mitt liv såg ut att vara över vid 34 års ålder menmitt i allt elände fick jag möta Gud som förvandlade allt. Idag lever jag för evangeliet och för min frälsare och det kännsunderbart att ha mottagningen på Frank Mangs Center, en förening som stöttat mig i mitt uppdrag ända sedan 2008 och Mangsveckan är en fantastisk helg där kristna från olika samfund och församlingar samlas och får komma precis som de är, berättar Pontus.

Mangsveckan avslutas med gudstjänst i Kaskö kyrka på söndagen kl. 11:00.

Under hela Mangsveckan kommer Camilla Cederholm att ansvara för den musikaliska delen. Camilla överraskade och blev mycket omtyckt under fjolårets Mangsvecka och arrangörerna ville gärna att hon kommer tillbaka i år.

Besök gärna www.frankmangscenter.fi

Morgan Carlsson
Tummarna upp för Jesus
Camilla under Mangsveckan 2011
Mangsveckan 2012