Restaurangen som inte döljer Frälsaren - Dale's BBQ, Fort Pierce, Florida

MAT. Pastor Todd från Common Ground Vineyard Church i Fort Pierce, Florida bjöd Pontus och Garry på lunch, inte bara för att äta och bryta bröd tillsammans utan också för att gå igenom de kommande dagarnas program. 

Ingen vet egentligen hur Pontus fick kontakt med Pastor Todd. Det var väl egentligen genom tatueringsartisten Mighty Mike som allt började och Todd träffade Pontus för första gången i Ormond Beach under Daytona Bike Week, samma kväll som Pontus kom till Amerika. Det mycket förståeligt att en pastor vill träffa gästpredikanten innan han lämnar över predikstolen till denna.
Pastor Todd ville träffa Garry och Pontus på Dales BBQ i staden Fort Pierce i Florida och de träffades torsdagen den 22 mars. Pontus och Garry var både hungriga och tidiga och till deras glädje kunde de se att restaurangen representerade kristen tro, tron på Jesus Kristus vår frälsare.
- Vad häftigt, titta på korset utbrast Pontus till Garry!
Garry svarade och berättade att många företag som detta drivs av familjer. Antingen är de kristna eller icke kristna och de som är kristna värderar deras tro och använder också deras affärsrörelser och levebröd för att vittna om Jesus. Pontus och Garry tog några bilder innan de övriga i sällskapet kom. Under tiden blev de serverade dricka, Garry drack sweet tea och Pontus nöjde sig med en Coca Cola light. De flesta i personalen bar även ett kors runt halsen och representerade på sitt personliga sätt Kristus.
Då de övriga kom blev sällskapet förflyttat till ett större bord. Sällskapet hade utökats med bland annat Pastor Todd's son och barnbarn, Pastor Todds högra hand Bill Merkel och några andra bröder. Måltiden var unik. Det amerikanska köket är känt för sin "hemmagjorda bbq" och Pontus som för första gången besökte denna restauran var detta omvälvande.
- Det är ju lite som husmanskost och de som jobbar här är våra syskon sade Pontus till Garry då de blev serverade.
En av servitriserna kunde berätta att restaurangens ägare är kristen och att det inte finns någon anledning att dölja den kristna tron på restaurangen. Gästerna bemöttes med kärlek och man kunde känna av att kärleken till medmänniskorna kom från Gud.