Up in the air

På andra sidan Atlanten - Daytona Bike Week 2012

RESOR. Efter att ha sovit två timmar steg Pontus upp tidigt på morgonen och hans pappa Olof hämtade honom och körde honom till flygfältet i Vasa. Där började denna resa.

Efter att Pontus druckit en kopp kaffe med sin pappa Olof på flygfältet i Vasa steg han ombord på Blue 1:s flight till Stockholm, Arlanda. Där fanns inte mycket överlopps tid utan han fick skynda sig till andra sidan terminalen för att hinna med nästa flyg, den långa resan över Atlanten. Pontus som gör sitt bästa för att hålla kostnaderna nere reste i "ekonomy saver" class. Trots detta beskriver han själv sin plats i planet som lite av första klass.
- I och med att man kan gå in på nätet och välja platser innan man flyger gick jag in och ändrade min plats kvällen innan. Det är många som inte vill sitta längst bak i planet och om flighten inte är full så kan få sitta ensam utan att behöva ha någon bredvid sig. Igår hade jag en hel bänkrad för mig själv och massor av rum. Det var som att resa i första klass, säger Pontus Maten var också god men portionerna var alldeles för små påpekar han snabbt.
Efter åtta timmar och 45 minuter landade planet på Newark, New Jersey flygplats där Pontus gick igenom passkontrollen och checkade om väskan till slutdestinationen. Allt gick bra trots att det inte fanns mycket tid mellan flygningarna.
- Jag var hade varmt och var svettig då jag kom till gaten i sista minuten. Jag är ingen vän av stora flygfält. Så långa avstånd och långa köer, speciellt i pass- och säkerhetskontrollen.
Sista flighten för dagen tog två timmar och 45 minuter och vid halv fem tiden Florida tid landade Pontus i Orlando. Där hämtade han upp sin hyrbil och att han blev besviken är nog att uttrycka sig lindrigt.
- Här har jag flugit ända till Amerika och så ger ni mig en Toyota Corolla, lär Pontus ha sagt till biluthyrningsfirman där man beklagade sig och sade att de inte hade annat att erbjuda än en 2012 Mustang Cabriolet som skulle ha kostat 50 dollar mer om dagen. Pontus tyckte dock att det inte var värt detta.
- Bilen skall ändå bara transportera mig från punkt A till punkt B men en Japansk bil och en Toyota Corolla i Amerika är skandal, utbrister Pontus.
GPS:n hade Pontus lämnat hemma och det tog en stund för honom att hitta rätt riktning på grund av vägarbeten och stängda vägar. Han anlände vi 20 tiden lokal tid till hotellet i Ormond Beach som ligger utanför Daytona Beach. Där möttes han av bröderna Cele, Dogman och Samuel som åkt ända från Houston, Texas för att vara med på denna evangelisationssatsning på en av världens största mc-träffar. Bröderna gick tillsammans och åt en bit mat varefter Pontus påpekade att han börjar bli trött. Efter att ha varit uppe i sammanlagt 28 timmar gick Pontus och lade sig fylld med inspiration att vara med och sprida budskapet om Jesus bland hundratusentals bikers de kommande dagarna.

Över Atlanten
Flygplansmat
Daytona Beach närmar sig
Dogmans Springer Softail från 1997
Dogman och Cele studerar menyn.
Dogman, Cele och Samuel säger godnatt till Pontus efter att de varit på restaurangen Dennis och ätit lökringar.