Folk strömmade fram till altaret för att möta Jesus

Explosion i Lapua - Finland står på randen till en bredare folkväckelse

HÄNDELSER. Pingstförsamlingen i Lappo fylldes explosionsartat igår och i eftermötet strömmade människor fram som ville bli frälsta, helade och befriade. Många lång länge utslagna av Guds kraft och tungotal hördes långa vägar in på natten på gatorna i Lappo.

- Finland har en ådra av väckelse som vi håller på att förlora i Sverige. Jag har en känsla av att Finland står på randen till en bredare folkväckelse och jag känner Andens bekräftelse när jag skriver det. Fantastiskt att se så många rusa fram för att bli frälsta. Må den väckelsen drabba hela Skandinavien.
Så skriver Pastor Tommy Lilja idag, lördagen den 10 mars 2012. Igår exploderade det i Pingstkyrkan i Lappo. Pastor Tommy Lilja körde sitt första möte i en finskspråkig församling och det råder ingen tvekan om att Jesus var och är i båten. Folk kom från olika håll och flera hade körde hundratals kilometer för att få möta Jesus. Så är det då Gud kallar. Folk kommer.
Det fanns en atmosfär, inte bara inom församlingens fyra väggar utan även på väg från Lappo såg man människor ute i regnet som varit i kyrkan. Dessa profeterade, talade i tungor och uppmuntrade varandra.
Något håller på att ske. De som var med på sjuttiotalet minns hur väckelsen drog fram tillsammans med Niilo Yli-Vaino. Det skulle inte förvåna ifall Gud äntligen sparkade bort locket från den väckelsens källa som sedan dess puttrat på i dessa bygder. I skrivande stund upplever även undertecknad en närvaro som påminner mig om mitt förra liv då jag hade varit ute och festat. Då alkoholen ännu fanns i kroppen var jag upprymd och glad på morgonen ända tills alkoholen gick ur blodet. Idag är jag upprymd och tacksam på ett helt annat sätt, fylld av en iver och passion för att få se mer och mer av Jesus, inte bara i våra trakter utan i hela världen.
I kväll och i morgon predikar Pastor Tommy i Kvevlax Missionskyrka i Kvevlax. Tack gode Gud för Tommy Lilja, Frank Mangs, Niilo Yli-Vainio  och en lång rad andra Guds män.

Walk in the power of Jesus
Pastor Tommy tolkades av fru Mahne
Pingstförsamlingen var fullpackad
Pastor Tommy och kunskapens ord
Det var även officiell utgivning för boken "kun kivisydän murtui". Seppo Rajamäki från förlaget Aikamedia, författaren Jukka Mäkinen och PJB
Bamsekram och blommor
Ambassadors For Jesus Christ var med och betjänade denna explosiva kväll