Första exemplaret av boken i min hand.

När stenhjärtat krossades - Pontus J. Backs livshistoria av Jukka Mäkinen

HÄNDELSER.  En ny bok om mitt liv ges ut på finska. Boken "Kun kivisydän murtui" är skriven av författaren Jukka Mäkinen och ges ut av förlaget Aikamedia. Utgivningenstillfället äger rum i Pingstförsamlingen i Lappo fredagen den 9.3 kl. 19.00.

Igår fick jag i min hand det första exemplaret av Jukka Mäkinens bok om mitt liv och det var med stor tacksamhet till Gud jag bläddrade genom den. Det har varit fantastiskt att arbeta tillsammans med en författare och min bön är att vi skall få boken översatt till svenska, engelska och spanska. Boken är en sann berättelse om ett liv som höll på att ta slut men där Jesus i sista stund kom och ändrade riktning.
Boken går att beställa via AikaShop!
Nedan mina egna slutord som finns i boken, dock på finska.
Jag har tidigare skrivit två böcker om mitt liv. Då berättade jag själv min livsberättelse ur ett perspektiv utan att tänka på omgivningen och att läsaren kunde få en bild av hur det såg ut i verkligheten. Tillsammans med författaren Jukka Mäkinen har vi gått igenom händelser ur mitt liv som finns med i denna bok och författaren har målat upp en bild av hur jag har beskrivit verkligheten för att läsaren skall kunna leva sig in i de situationer och händelser som boken innehåller. Efter att själv ha läst Mäkinens verk om mitt liv och min vandring med Jesus har jag gripits av en enorm tacksamhet till Gud. Då det såg som mörkast ut kom Han, Jesus Kristus som jag hade hört talas om ända sedan barnsben. Idag vet jag att Jesus lever och att Han är en verklighet. Att Jesus har fått bli verklig även i mitt liv är bara nåd och ingenting annat än nåd. Det finns ingenting som jag skulle ha kunnat göra för att förtjäna allt det goda jag har fått av Gud, ingenting.
Det är inte lätt att öppna sig och slå upp hela sitt förflutna i en öppen bok. Bakom ligger otaliga timmar av bön, förtvivlan, tårar, känslor men framför allt tacksamhet. Jag har fått så mycket förlåtet. Varför då hålla allt för mig själv? Det vore egoistiskt. I mitt hjärta brinner en längtan av att få berätta min livsberättelse och om Jesus till så många människor som möjligt. Alla har en inbyggd Gudslängtan. I mig reagerade den kraftigt då jag hörde namnet Jesus. Jag brukade reagera negativt vilket ledde till olika beteendemönster som tillhör mitt förflutna. Idag vet jag att det var jag själv som många gånger under mitt liv kämpade emot Guds kärlek och omsorg. Mitt liv skulle ha kunnat se annorlunda ut om jag tidigare hade lyssnat till Gud. Dock är jag tacksam för allt jag har fått gå igenom, Gud har försett mig med en sann berättelse om ett liv, mitt liv, som höll på att ta slut i februari 2007. Ett talesätt som jag citerar många gånger i min vardag är: För Gud är ingenting omöjligt och detta har jag verkligen fått se, inte bara i mitt eget liv utan även i andras liv sedan jag räckte upp händerna och ropade ut till Gud: - Fader, här är jag använd mig.
Under de senaste åren har jag fått resa runt och leva i min kallelse som ett Jesu vittne, en Ambassadör för Jesus Kristus. Jag har verkligen fått se att Jesus är verklig och att allt som står skrivet i Guds ord är sanning. Jag har fått se människor bli frälsta, helade och befriade i Jesu namn och det bästa av allt är att jag har fått och får ha min familj vid min sida. Tack vare Gud har mina barn rest med mig en hel del och allt detta är ett tillsammansarbete. Jesus sände ut sina lärjungar två och två och under dessa år har jag fått vara en stolt pappa som haft min son eller någon av mina underbara döttrar med mig på mina uppdrag. Jag trodde allt detta skulle vara omöjligt men som sagt: för Gud är ingenting omöjligt. Jag tackar Gud för min fru som står bakom det jag gör och min församling som andligen backar upp mig i min tjänst och kallelse. Utan dem och Gud skulle inget av det som idag sker i mitt liv vara verklighet. Tack vare Gud, familjen, församlingen och alla mina underbara bröder och systrar i Kristus har Guds ord blivit en verklighet i mitt liv och jag får vara en av många troende som vandrar i under, tecken och mirakel.
Då du läser denna bok, ber jag dig att tänka på att allt som skrivs om är sanning och att allt detta har skett på riktigt. Behöver du Gud i ditt liv eller önskar du att Gud skulle göra något för dig? Frukta inte, bara tro att det skall bli verklighet så skall du få se att Jesus även gör under i ditt liv och i din vardag. Guds ord säger: Då du närmar dig Gud så närmar sig Gud dig. Ta detta till dig och tänk att du närmar dig Gud genom att läsa denna livsberättelse. All ära till vår Herre, Jesus Kristus.
Pontus J. Back

Omslaget! Foto: Johan Pensar / Pensar Photography Layout: Mika Kavasto / Aikamedia. ISBN 978-951-606-972-2