Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 19:33Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Jeannette träffade släkten
Pontus J. Back
Foto: Pontus J. Back
Far och dotter på resa
pjb@netikka.fi
 10 13987 213 0
pjb@netikka.fi Back
Online 11:01 10/04 2011  Modifierad 11:06 10/04 2011
Pontus J. Back
Pontus J. Back
En biblisk ort utanför Lapua
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Stora kråkor bredvid vägen
Pontus J. Back
Pontus J. Back
En hund hade sökt sig till mötet i Äänekoski i fredags
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Jeannette tillsammans med Paappa
Jeannette Back
Jeannette Back
Iskäs hund
T. Mieskonen
T. Mieskonen
Jag och Jeannette tillsammans med Iskä
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Jeannette tillsammans med gammelmummi
Jo
Jo
Jag tillsammans med min mormor.
Jeannette Back
Jeannette Back
Bilen tankades under resan hem
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Helt oväntat blev det att åter en gång åka till trakterna kring Jyväskylä och träffa släkten. Denna gång hade jag min dotter Jeannette med mig och det var första gången hon träffade sin biologiska farfar och sin biologiska gammelmormor.

I fredags var jag inbjuden att tala i en hemförsamling. Jag hade missuppfattat hela konceptet och trodde att mötet skulle äga rum i Virrat. Jag hade fått gatuadressen och kollade samma morgon på eniro.fi vilken väg som var bäst. Det var först nu som jag kom underfund med att mötet inte alls var i Virrat utan i Äänekoski. Det blev ändrade planer. Jag skulle ha med mig min yngsta dotter Jeannette och vi skulle stanna vid den stora "kyläkauppan" som Vesa Keskinen driver i Tuuri på vägen till Virrat men nu fick vi starta tidigare då vi skulle ända till Äänekoski. En tanke som genast slog mig var att min pappa bor nära och att jag då jag nu en gång var så nära kunde åka via och träffa honom. Idag, i skrivande stund känner jag att detta inte bara var min utan också Guds vilja, att Jeannette skulle få träffa sin biologiska farfar som hon endast sett på bild och hört talas om. Vi bokade ett hotellrum i Laukaa och ringde "iskä" och meddelade att vi kommer på besök följande morgon.
Vi åkte hemifrån och det kändes bra att få ha med Jeannette på resan. Vi navigerade oss till mötesplatsen i Äänekoski och mötet blev mycket välsignat. Kändes på något sätt saligt att vara inbjuden till någons hem för att vittna. I sju år har paret Kangas ordnat möten i sitt hem och alltid har det bjudits på nybakat bröd och bulla. Vi träffade nya bekanta och vi fick också höra om vad Jesus hade gjort i dessa människors liv. Efter mötet åkte vi till hotellet och kollade på en film tillsammans och vi somnade rätt snabbt.

Följande morgon vaknade vi tidigt. För mig är det svårt att säga vilka känslor Jeannette hade då hon för första gången skulle träffa sin biologiska farfar men jag märkte att hon var både intresserad och nyfiken. Vi lämnade hotellet och fem minuter senare ringde vi på dörren hos "iskä". Vi välkomnades med kramar av honom och hans fru och det kändes trevligt att hälsa på igen. Det som värmde mitt hjärta mest var att se hur glad "iskä" var att få träffa sitt barnbarn. Jag är hans enda biologiska barn så nu fick han för första gången i sitt liv träffa ett av sina biologiska barnbarn. Egentligen är detta stora saker som jag inte riktigt kan förstå men jag känner av att Gud är bakom det hela. Vi hade en trevlig stund tillsammans, drack kaffe och samtalade. Iskä uppmuntrade Jeannette att vara flitig i skolan och sade att han vill se hennes betyg då han kommer och hälsar på i sommar. Kändes bra att se hur hon tog emot uppmuntran och hur hennes ögon glimrade då han sade att hon skulle få lite "euro" ifall betyget var ok. I och med att jag hade ett överenskommet möte i Kvevlax samma kväll kunde vi inte stanna länge men jag är tacksam för att detta blev en dag som kommer att finnas i mitt hjärta resten av livet.

Vi var ju bara 20 kilometer utanför Jyväskylä och jag tyckte det vore synd att åka hem utan att hälsa på "mummi", min biologiska mormor. Hon blev glad då vi ringde och ännu gladare då vi kom och hälsade på. Jag har ju träffat "mummi" några gånger tidigare med idag var det något speciellt i och med att Jeannette var med. Vi hade en trevlig stund tillsammans och vi blev bjudna på mera kaffe innan det var dags att sätta sig i bilen och köra hem till Vasa.

Nu har också Jeannette fått träffa en del av hennes nya släkt och idag då jag frågade henne vad hon tyckte om detta så svarade hon att hennes "Paappa" är snäll, söt och trevlig och att hennes "vanhamummi" också är söt, snäll och trevlig. Resan hem tog tre och en halv timme och i mitt hjärta kändes det mycket fint att få ha med mig min dotter Jeannette.

Fortsättningsvis förstår jag inte allt som sker men jag känner av Guds närvaro i mitt hjärta. Mitt huvud vill inte förstå allt men jag har lärt mig att de viktigaste känslorna kommer från hjärtat, där bor Han; Jesus! Tack Jesus för en underbar resa tillsammans med min dotter!
Tidigare artiklar i denna serie:


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén