Höst

Fokusera rätt - Se på de kristna hur de älskar varandra

KOLUMN. Hur är det egentligen i dagens värld. Kan de som lever utanför Guds rike se på oss kristna och säga: - Se hur de älskar varandra?

Om man följer med medierna, bloggarna och vad som är på allas läppar idag så är det allt annat än Guds kärlek. Man ältar samma saker upp och ner igen. Nu är homodebatterna i full gång och alla skall göra sin åsikt hörd hit och dit. Är man icke kristen och slinker in på en blogg där en eller flera kristna figurerar så möts man av allt annat än Guds kärlek? Är man icke kristen och kommer in på ett alltför karismatiskt möte och ser på hur de kristna beter sig, ropar och överröstar varandra med ett tungotal som kanske inte alla gånger är bibliskt, rycker och skakar som om de skulle vara sjuka, ja då gör man allt för att hålla sig långt ifrån Gud. Tyvärr har vårt kristna fokus hamnat mycket fel idag. Uppmärksamma att jag inte säger att så är fallet utan att detta är min åsikt. 

Då jag kom till tro valde jag att låta mig undervisas och följa en del personer jag hade stort förtroende för. Det gick bra en tid men ju mer jag började tala i samma banor som dessa personer så fick jag tyvärr märka att jag fick fler fiender än vänner. Jag genomgick våldsamma dopdebatter m.m och blev själv sårad. Inte nog med detta jag sårade även många människor med mina skriverier som jag trodde var enligt Guds vilja. Jag har bett om förlåtelse tidigare men är dock inte främmande att be om förlåtelse en gång till ifall någon fortfarande känner sig sårad. Förlåt mig.

Man kan fråga mig om min åsikt i olika frågor, och visst har jag min åsikt i så gott som allt MEN: är det väsentligt att se på våra olika åsikter? Det är ju då vi har olika åsikter som vi kommer i gräl med varandra, tyvärr. Då vi som kristna kivas och påstår att vi alla har den enda rätta läran ser vi ut som en hög barnsliga snorungar som inte har förstått någonting alls. Vi gör oss själva till åtlöje. Jag kan med handen på hjärtat säga att så är fallet i och med att jag själv gjort mig till åtlöje och kommer antagligen att göra det om och om igen. Det är bara att be att det skall vara längre mellanrum mellan "återfallen".

Vad är meningen med våra kristna liv? Ja, det tycker jag att både du och jag kan fundera på och fråga Gud vad HAN vill innan vi vräker ur oss spydigheter till höger och vänster. Jag blir mycket ledsen då jag läser om människor som kallar sig kristna men ända inte gör annat än pekar finger på en hel kristendom och påstår att största delen av de kristna inte kommer att få se Guds rike. Det må ligga en sanning i det men vem är vi människor att döma? Inte heller kan vi veta vem som hamnar eller hamnat i helvetet? Låt oss lämna alla domar till Gud själv i och med att vi inte heller har rätt att döma. Jesus kom heller inte för att döma utan för att frälsa, ja Jesus kom för att rädda världen. Domens dag har ännu inte kommit.

Låt oss se på Jesus och bemöta våra medmänniskor med Hans kärlek och rättfärdighet. Det är Jesus som ÄR vägen, sanningen och livet och om vi mitt i allt börjar peka finger på varandra har vi minsann lämnat vägen, sanningen och livet; Jesus. Självklart skall vi förmana och tillrättavisa varandra i kärlek, men det skall ske ansikte mot ansikte, inte bakom ryggen på varandra. Jag säger inte att jag själv uppfyller dessa punkter men min bön är att jag skall förändras och kunna dela med mig av det goda jag har fått. Är det inte dags att vi som kristna äntligen skulle börja älska varandra?