Hemma hos Björn och Maria - Cribs

GEMENSKAP. Föregående torsdag tog Björn Vikström, biskopen,  tillsammans med sin fru Maria, emot ett gäng glada Fontana Media anställda. Paret bjöd gästerna på en servering, musik och gott sällskap i det ståtliga residenset Biskopsgården i Borgå.

Efter att gästerna hälsats välkomna spelade en av barnen ett elegant pianostycke. Efter uppträdandet for pianisten iväg på fotbollsträningar. Fotbollsintresset i familjen är antagligen nedärvt av pappa Björn, som själv varit juniorfotbollstränare i många år.

Maria och Björn fungerade som ett ypperligt värdpar. Maria fyllde dessutom rollen som kvällens underhållare, med tal, roliga repliker och sång. Björn var inte sämre med en historik över Biskopsgården, tal och andakt. I andakten reflekterade Björn kring tidningsartikeln i HBL om busschauffören som hade änglavakt. Dels var han imponerad över att tidningen tagit in ett så andligt laddat ord. Dels funderade Björn över faktumet att Gud är för stor för oss att förstå, vi kan inte med säkerhet säga varför busschauffören räddades men bilchauffören omkom.

Paret hade dessutom valt en ypperlig biskopsleverantör för pajer och specialiteten en cheesecake med passionsfruktfyllning och bärröra.

Maria berättade att de har bjudit in till Biskopsgården vanliga människor som, pensionärer och KU-gäster, medan den förre biskopen mera hade kontakter som statsmän och högt uppsatta. Men på nyårsaftons eftermiddag, då är alla bjudna!

Fontana Media-gänget är ett glatt gäng och kvällen blev minnesvärd. Tack till alla som bidrog.