Flygplan

Pappa har allt i sina händer - Våga lita på Gud

UNDERVISNING. Några tankar och upplevelser som jag vill dela med mig om Guds godhet här på mickelsson.net

För ungefär ett år sedan började det ske saker i min omgivning, ja saker och ting runt om mig hände och problemen växte. I början av detta år blev problemen större och saker och ting skedde inom vår familj. Jag trodde att jag var ett problembarn i tonåren men mina problem var egentligen små emot hur saker och ting verkligen kan bli. Jag vill inte gå in på detaljer för att kränka någon av mina nära och kära men jag vill vittna om hur saker och ting kan gå och sedan vändas om till att bli någonting underbart.

Mitt i denna kamp drabbades frustration och jag blev ledsen. Jag anklagade mig själv för att ha varit en dålig pappa i mitt tidigare liv. Jag blev deprimerad och höll på att tappa greppet om mitt liv. Ja, jag var nära att ge upp.

En natt i min ensamhet då jag satt uppe och grät i min förtvivlan sade jag en kort bön. Jag vet inte om jag egentligen tänkte dess mera på vad jag bad men mitt hjärta ropade ut till Gud. Mitt i all min frustration och förtvivlan kände jag av hur Gud rörde vid mitt inre. Jag kände av hur den helige Ande började fylla mig med Guds frid. Ja, något hände inom mig och till sist satt jag bara där och tackade Gud. Jag minns inte hur länge jag satt där men det var nog en bra lång stund. I min ensamhet var jag inte ensam utan jag hade sällskap av Gud själv genom Hans helige Ande.

Denna natt gav Gud mig någonting. Det var som om Han till mig skulle ha viskat att Han verkligen HAR allting i sina händer och att jag inte skall oroa mig. Han ville att jag skulle lita på Honom till 100%. Denna natt inleddes en förnyelse i mitt inre som pågår ännu i denna dag. Visst kom det dagar då jag bara ville ge upp och lämna allt och jag minns en kväll då jag hade skrivit ett brev till ett par av mina älskade vänner i min församling i Kvevlax. Jag fick ett telefonsamtal av en broder som bad mig komma hem till ett annat par för att prata och be. Jag nappade på inbjudan och åkte dit. Hemma hos dem fick jag prata ut om mina problem, tankar och känslor. Ja, jag fick gråta ut och lätta på trycket inför människor jag litar på. Hittills hade jag nog hållit rätt mycket inom mig och inte velat yttra mig till någon annan om saker och ting. Jag gick mest i min bitterhet hemma och klagade. Då jag träffade folk klagade jag bara och jämrade mig.

Denna kväll i Kvevlax blev ännu ett genombrott och då mina kära syskon i Herren lade sina händer på mig kände jag bara hur Gud igen rörde vid mitt inre och denna gång viskade Han till mig att jag ÄR älskad. Det var som om en ström av kärlek skulle ha strömmat genom mig. Ibland gjorde det kanske ont och tårarna blev större men idag förstår jag att denna kärleksström även var en helandeström som putsade mitt inre på djupet där det fanns blödande sår. Jag är så tacksam för mina syskon i Kvevlax Missionskyrka, ja jag älskar dem. Tänk att vi som Kristna kan lägga händerna på varandra och förmedla Guds kärlek och beröring. Det är mäktigt!

Sakta men säkert började humöret svänga och då jag var ute och  vittnade om Jesus på olika håll kunde jag känna att Gud kommit in i  mitt liv på ett helt nytt sätt. Jag fick mer och mer känna av denna  ström av kärlek och eld gå igenom min hand till behövande  människor. Ja, precis som om det skulle ha blivit en kedjereaktion,  precis som det står i Guds ord; Bota sjuka, uppväck döda, gör  spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge det  som gåva. (Matt 10:8)

Nu på senare tid har jag mer och mer börjat känna av hur Gud varit  och ÄR med mig var än jag befinner mig i livet. Han låter ingenting  ske som inte går att reda upp. Relationerna i familjen har blivit  avsevärt bättre och det är upprättelse och helande på gång på alla  plan. Tänk att vi har en så stor Gud som förmår göra det vi själva inte  klarar av.

Nu har jag insett att för att Gud skall kunna beröra oss och för att vi skall bli mer och mer fyllda av den Helige Ande så bör vi bli tomma. Vi måste mer och mer dö från oss själva. Då vi blir små blir Gud stor och då vi blir tomma fyller Han oss med sin Ande. Detta låter lätt men jag har kommit underfund med några saker som kanske kan hjälpa dig på vägen till ett genombrott eller förnyelse i ditt liv. Först och främst måste vi helt och hållet överlåta oss och våra liv till Gud. Att bli tom på sig själv betyder även att Gud skall ha en större plats än saker vi gör i vår vardag. Gud låter oss verkligen slappna av och lägga ner de goda gärningarna och de olika tjänsterna Han har kallat oss till för att tillbringa tid med Honom. Det är ju egentligen det Han vill, att vi skall tillbringa tid med Honom. Vi ÄR ju Guds barn och hur mycket mer skall då inte vår himmelska Pappa ge oss än vad våra värdsliga pappor kan ge oss!

En annan sak som är mycket viktig är att vi tänker positivt och då vi tänker på Gud tänker vi positivt. Går vi omkring och klagar och jämrar oss så börjar vi bara själva må sämre. Guds ord säger ju att tron kommer av predikan. Alltså tron kommer av något som man hör. Går man på djupet med detta betyder det ju att vi även hör det vi själva säger och då vi springer runt med våra klagovisor så kommer de som en bumerang tillbaka in i oss. Som människor har vi ju en tendens att överdriva om saker och ting och allt vi säger så hör vi. Säger jag att jag mår dåligt så hör jag detta och till sist börjar jag även tro detta. Sväng på saken till något positivt och börja säga jag mår bra eller jag är glad, eller varför inte; Jag litar på dig Gud, jag tror att du kommer att fylla mig med din frid och glädje och ge mig mer av din härlighet. Ja, till sist tror du också på detta och då är det bara att tacka och ta emot.

Människan har bråttom. Det har i alla fall jag haft men jag har lärt mig att det är viktigt att vi verkligen kopplar av tillsammans med vår Fader och tillbringar tid med Honom. Han kräver ingenting av oss men Han tycker om att umgås med oss. Tänk att Gud är så allsmäktig att Han kan älska dig mest och mig mest. Han kan umgås med mig samtidigt som Han umgås med dig, ja, Han kan vara överallt.

För ett par dagar sedan tillbringade jag en stund med mina barn. Efter detta satt jag i min bil och tackade Gud för allt. Jag tackade Honom för kramarna jag hade fått av mina döttrar och mitt i allt började Anden i mig sjunga;

My heavenly Papa´s got everything, everything in His hand

He created the sky with the moon and the stars, He created the heaven and earth, He created you, He created me, The creator of the universe

My heavenly Papa´s got everything, everything in His hand

Jag hade tidigare bett om nya låtar att spela och sjunga då jag är ute på mina uppdrag. För några veckor sedan fick jag en, för en vecka sedan fick jag en till och nu fick jag denna låt som en bekräftelse att min Gud, min Frälsare och Herre verkligen har allting i sina händer. Han har skapat himmel och jord, Han är skaparen av allt. Min Gud är så mycket större än mina problem och i dessa tankebanor blir min Gud större och större för varje dag jag får leva här på jorden. Det är allt Hans underbara nåd och kärlek som gäller! Lita på Honom!