Mikael Nylund är huvudtalare på årets Midsummerfestival. TIll vardags är han metodistpastori Hangö och instruktör på en äventyrsbana.

Carola på Midsummerfestival 2010 och i Åminne Folkpark, Malax.

ALLMÄNT. Midsummerfestival 2010 är ett faktum - 25-26.6 drar festivalen över Pörkenäs lägerområde i Jakobstad. Också i år erbjuder festivalen vars tema är Footprints en hel del intressanta artister, band och härlig festivalyra... På programmet står FOG, Metallmässa, Filip Koskinen Band, Joakim Arenius & Praise Unit (Sve) och Carola med band. 27.6 kl 19.00 blir det Joakim Arenius & Praise Unit samt Carola med band i Åminne Folkpark.

Midsommaraftonen inleds med FOG som spelar melodiös gospelrock på finska. Det är fråga om ett gäng killar från Jakobstadstrakten som ger en helgjuten fresch rockfeelare. Du kan checka in killarna som definitivt har framtiden framför sig på www.fogband.com.

Kvällen avrundas med Metallmässan. Där Janne Löv med står för den musikaliska upplevelsen tillsammans med ett eminent band känt från tidigare Metallmässor på finlandsvenska. Liturger är Malin och Rune Lindblom som kommer att bli Förbundet Kyrkans Ungdoms avtalsmissionärer genom FMS i Jerusalem. Mikael Nylund är huvudtalare på årets festival och predikar på mässan.

För den som vill finns ännu möjlighet till lovsång, förbön och tillbedjan i kapellet på nattkröken.

När lördagen väl kommer att gry blir det bibelundervisning, missionssemi och beachparty. Kvällen inleds sedan med Filip Koskinen Band som entrar scenen. Bluesgospel, visa och rockigare sväng blandas av dethär bandet med väletablerade musiker.

Joakim Arenius & Praise Unit är kvällens första svenska gäster. Med drygt 10 sångare och band är dehär svenskarna säkra gungkort med sin R&B, gospel, soul, contemporary blandning. Joakim A ledde tidigare en av Sveriges äldsta gospelkörer Joybells men drar nuförtiden denhär ensamblen med namnkunniga sångare och musiker. I bagaget har gruppen skivan Missionfield och dethär är gruppens första Finlandsbesök.

I många år har det viskats och drömts, lobbats och försökts - men nu är Carola på gång. Carola med sitt band kommer att sjunga en bred repertoar med allt från Fångad av en stormvind, till nån psalm, pop, gospel, ballader. En konsert med Carola som i toner och ord delar med sig av Guds fotspår i hennes liv.

Återkommer inom kort med en intervju med Carola... de vågar jag lova...

checka gärna in festivalen på www.midsummerfestival.com och notera att lördagens förköp redan är på gång.

Carola kommer också att besöka den finska pingstkonferensen i Keuruu på midsommaraftonens kväll och ger en konsert i Åminne Folkpark på söndagskvällen. Vid den senare är också Joakim A & Praise Unit med.

Uppgifter om förköp till den konserten finns på www.belliart.com



Metallmässan är fredagskvällens ungdomliga nattvardsmässa
FOG band inleder midsommaraftonens konsert.
Filip Koskinen Band startar på lördag kväll.
Joakim Arenius & Praise Unit är lördagens första gäster från Sverige.
Carola är huvudartist på Midsummerfestival 2010. Foto Niclas Brunzell, Söderberg Agentur