Pertti räddar bollen igen. Bilden är från GrIFKs ordförande-bolltur, bestående av seriösa motionärer

Pertti valdes till hedersordförande för GrIFK innebandy

ALLMÄNT. Grankulla IFKs styrelse för innebandysektionen beslöt att tilldela Pertti Liukkunen utmärkelsen hedersordförande som tack för hans avgörande arbete med att grunda sektionen och bygga upp den.

Pertti grundade innebandyavdelningen för GrIFK redan 4.6 1997 och inledde som ordförande. Han begärde att avgå först tolv år snare.

Pertti Liukkunen är en man med många järn i elden. Antikviteter, biluthyrning, servicestation med restaurang, Svartholmen, sommarställen och sport.

Pertti började med att ordna sählyturer på lördagar i Rastaala-lågstadieskolan i Esbo i början av 90-talet. Speciellt avgörande var ett gäng högstadieelever från Grankulla med bland andra Paul Puustinen, Martin Andersson, Fredrik Liukkunen, Nikodemus Solitander, Ralf Rosenlew, Simon Mickelsson och Linus Mickelsson. Från andra skolor kom bl a Masa Lindberg. Pertti spelade självklart med under träningarna.

Efter några år beslöt Pertti att laget skulle ställa upp i juniorserien. Han talade med friidrottsföreningen Leppävaaran Sisu och de gav grönt ljus till grundandet av innebandylaget.

Pertti skaffade en minibuss som fungerade som lagbil. Bilen fungerade bra på turnéresor till Svergie och Estland. Förutom tid och kraft lade Pertti ut en hel del av sina egna pengar på laget. Många av spelarna hade inte möjlighet att betala sina räkningar och Pertti fick stå för fiolerna. På lördagarna bjöd han regelbundet hela laget på läskeblask och smörgåsar från hans bensinstations restaurangavdelning.

Efter ytterligare något år bestämde Leppävaaran Sisu att organisationen skulle fokusera på friidrott. Pertti stod inte rådlös utan kontaktade istället GrIFK som var med på noterna.

Resten är historia och med Pertti i spetsen växte föreningen till nästan 20 lag med över 300 spelare.

Läs nyheten från http://www.grifk.net/uutiset.html?197

http://www.grifk.net/uutiset.html?197

- Trots två knäoperationer på grund av innebandyn är jag väldigt tacksam att jag fått spela med i Perttis lag. Jag saknar alla de aktiva åren, nästan varje dag, kommenterade Linus.