Glädje

Glädje i första generationens församlingar

ALLMÄNT. Nya församlingar eller så kallade första generationens församlingar är mycket vanliga i Indien. Nya församlingar växer upp som blåbär efter regn. Det mest påfallande med de församlingarna är den otroliga glädjen som medlemmarna har, trots tider av utfrysning och förföljelse från det övriga samhället.

I söndags deltog Fredi och Linus i en gudstjänst i landsbygden. Mötet var som vanligt redan i full gång när västlänningarnas bil stannade utanför samlingsbyggnaden som också fungerade som pastorsfamiljens hem. När Fredi och Linus kom höll församlingen på med livlig lovsång med typiska trumman och en försångare. När församlingen fick in mera pengar skulle de köpa fler instrument, berättade pastorn.

Mötet fortsatte med mängder av vittnesbörd. Pojken som haft mentala problem som blivit normal när någon bett för honom. Pojken i sin tur bad för en kvinna som varit isolerad i sex i sitt hem på grund av variga allergireaktioner på sin kropp. Där stod hon nu, lysande av glädje med metallarmand och berättade att Jesus botat henne. Vittnesbörden fortsatte komma.

Fredi och Linus höll var sitt tal, Fredi undervisade om den Helige Ande. Efteråt kom många fram för förbön.

Efter förbönen serverades alla mat. Pastorn berättade att en gång i månaden hålls ett längre möte och då får alla mat, och annars är mötena kortare så man hinner hem på lunch.

Pastorn var generös och gav Fredi och Linus 100 rupies var, ungefär två euro för sin insats, mycket pengar i den indiska landsbygden.



Landsbygden
Cricket nära församlingen
Församlingens möteslokal
Fredi i nedre våningen
Fredi predikar
Fredi leder förbönen
Matserveringen
Mat
Trummisen
Glad
Försångare
Pastorsparet
Glada fotogeniska ungar
Handtvättning för gästerna
Husbrunnen
Köket