Yngre publik på sista raden

Carola gör nästan ingen besviken

ALLMÄNT. Carola höll en julkonsert i ett nästan fullsatt kulturhus i Helsingfors. Att Carola kanske undvikit Helsingfors som konsertplats kan ha att göra med med den komplexa språkkulturen som råder i staden.

Carola har nyligen gett ut julskivan Christmas in Betlehem och konserten bygger på skivan. Skivans låtar är alla på engelska och Carola berättade i början av konserten att hon sjunger på engelska för att hon också vill nå finnarna. Strax innan frågade hon om det fanns finnar på konserten och troligen fick frågan många finlandssvenskar att fundera på sin identitet. Vad är vi då om inte finnar som är bättre på svenska?

I början av konserten skötte Carola mellansnacket så att hon började varje mening på engelska och slutade meningen på svenska. För att göra kommunikationen lättare frågade hon på svenska av publiken, troligen som ett skämt:

- Finns här någon som absolut inte förstår svenska?

Eftersom ingen räckte upp handen fortsatte hon på svenska.

Nog om språklig kulturkrock. Konserten bjöd just på det som gjort Carola så populär. Ett yrkesmässigt utförande ända ut i sömmarna. Carola har en fantastisk stämma, en stor utstrålning och hon hittar bra musiker och solister och låtarrangemang.

Ljudet var kanske aningen högt, men å andra sidan får man ju mera för pengarna då, som Harri Holtti sade vid högtalarskåpen på Newsboyskonserten i Botniahallen 98.

Scenstilen var innovativ för att vara en storkonsert. Scenen hade dekorerats i mysigt Betlehem-tema, kanske lite som Filadelfiakyrkans julspel, den med herdarna och krubban från forna glansdagar.

Köp skivan och kolla in Carolas konserttidtabell för nästa år, ganska bra investerad tid!

- Ett stort tack till Janne Sivonen som bjöd på konsertupplevelsen, bad Linus att få hälsa till Janne Sivonen via Mickelsson.net.

Juni fick prova på Carolas krubb-halm
Publik på läktaren
Carola gav några solon åt dem i kören
Jo, visst fanns det också klassiska ljuseffekter
Carola och scendekoration. Kolla på lamporna som hänger från taket. Snyggt!