Syskonen Romberg imponerade.

Jul med Noisen och Rombergs

ALLMÄNT. Den första advent fylldes Andreaskyrkan till bredden av människor som fick njuta av en storartad julkonsert.

His Master´s Noise kräver knappast någon närmare presentation vid det här lagen och kören har under flera år tidigare hållit sin klassiska julkonsert just i Andreaskyrkan. Dirigenten Simon Djupsjöbacka skötte sig fint och körens ordförande Anne-Mie Söderlund var på ett föredömligt sätt körens speaker. Tillsammans sjöng de även duett i Tore W Aas "Angus Dei.

Nytt för i år var att syskonen Romberg fanns med på scenen. Christa, Christine, Christopher, Christian, Christer och ingifta systrarna Elna och Jenna fick publiken att häpna med sin sällsynt klara samsång. Särskilt imponerade de i a capella-arrangemangen. Skribentens personliga favorit var Christopher Rombergs härliga tolkning av "Gläns över sjö och strand" med lillabrorsan Christer snyggt kompande på gitarr.

HMN håller inga fler julkonserter, men för den som vill höra mer av Rombergs finns det ännu flera tillfällen, konsertdatumen finns listade i kalendern till höger på sidan, deras nyinspelade julskiva inte att förglömma. Passa också på att rösta på Rombergs på Vega-listan, där de de just nu är utmanare med låten "Tack ska du ha"!



Syskonen Romberg
Publiken lyssnar andäktigt.
Ordförande Anne-Mie Söderlund
Andreaskyrkan är en bekant plats för kören, som övar här varje tisdag.
Simon Djupsjöbacka
Basarna!
Stämningen är god före konserten.