dop 2007

Kvevlax Missionskyrka - en livsförvandlande oas

ALLMÄNT. Fredag kväll och tankarna har idag varit på min kära församling. Ett kort vittnesbörd och mina tankar om församlingsgemenskapen är vad jag vill dela med mig idag.

Efter närmare 20 år som alkoholist och över tioårs turnerande turnerande som rockmusiker kom mitt liv till en vändpunkt där jag låg inför döden på det lokala sjukhuset. Jag fick mitt efterlängtade möte med med Jesus och mitt helande, befrielse och upprättelse som jag och många andra hade bett om. Tyngdpunkten i min artikel vill jag lägga på församlingsgemenskapen och hur viktig den egentligen är.

En gammal vän till mig som även ledde mig till Jesus talade ständigt om att jag borde komma med till "kyrkan". I mina öron lät detta då skrämmande för jag hade råkat ut för Kristna som dömde mig för mitt utseende och min stil. Jag hann bli riktigt desperat och dödssjuk innan jag bestämde mig för att ge "kyrkan" en chans.

Min vän tog mig med till Kvevlax Missionskyrka utanför Vasa och jag var rädd att jag skulle bli utskrattad och dömd denna januarikväll 2007. Jag var i dåligt skick och kunde själv inte gå så min vän ledde mig in i kyrkan. Jag satte mig ner på första bänkraden med huvudet neråt så att ingen skulle se att jag grät. Jag blev förvånad då gammal som ung samlades runt mig och lade händerna på mig och började be. Det var en mäktig känsla som jag idag vet är Guds Ande som fyllde mig med en hunger och en längtan. En längtan efter något som jag inte visste vad det var. Dessa människor hade något som jag inte hade men jag var säker på att jag ville ha det. Det var den personliga relationen med min frälsare Jesus Kristus och inte bara någon religiös fasad.

Denna kväll blev avgörande i mitt liv och församlingen tog hand om mig med Guds kärlek. Precis som det står i Bibeln gav de mig kläder och mat, de smorde mig med olja och tog hand om mig trots att jag var den jag var.

Genom cellgruppen och onsdagskvällarnas helandemöten fick jag grunden till Kristen tro och församlingen blev mitt andliga hem. Jag började älska mina medmänniskor, detta något jag aldrig gjort förut. Tack vare Jesus och dessa människor fick jag ett nytt liv och en ny gemenskap, något som jag värdesätter idag.

Självklart drabbades jag av stolthet då jag blev förmanad för vissa saker och bytte församling efter 2 år. Detta blev ett stort misstag som jag nio månader senare kom att ångra. Som tur finns förlåtelsen och bägge pastorerna förstod att mitt hjärta var kvar i Kvevlax Missionskyrka medan mitt kött var ute på en ökenvandring. Jag fick komma tillbaka till den gemenskap som hade varit räddningen för mig och inte heller nu pekade någon finger på mig. Vilket underbart Guds folk och härliga syskon i Herren.

Under mina några få år som Kristen har jag fått uppleva mycket, inte bara i min hemförsamling utan även på annat håll. Dock är min hemförsamling mitt andliga hem och då jag fick komma tillbaka kände jag mig verkligen som den förlorade sonen. Det var som att komma hem igen.

Det är inte bara mitt liv som har förvandlats i församlingen. Regelbundet får vi glädjen att se människor komma till tro, bli befriade och helade av Jesus Kristus.

Min bild av församlingslivet och det Kristna livet ändrades radikalt då jag hittade min församling. Jag tror att det finns en församling för oss alla och det gäller för oss att hitta den rätta gemenskapen där vi själva trivs, inte där mamma och pappa vill placera oss. Jag vill uppmuntra alla som söker en församling att verkligen ge församlingen en chans och se dig för vilken församling du själv trivs i. Känner du som jag gjorde att det var fel på din församling gör inget förhastat, bed till Gud i stället att Han visar vilka brister du själv har för att passa in i gemenskapen. Gud bearbetar oss all individuellt och i gemenskapen slipas vi för att vara ett i Kristus. Svälj stoltheten och erkänn dina svagheter för en annan Kristen och inför Gud och ta vara på den gemenskap där ditt hjärta trivs. Vårt kött spelar oss spratt regelbundet och det är smällar och smärta vi får ta men tänk då på vad Jesus gjorde för oss på korset.

I Kvevlax Missionskyrka händer det mycket. Gudstjänst på söndagar, de omtalade och omtyckta onsdagskvällarna och helandemöte, kören, scout, söndagsskola, bibelklass samt en alpha kurs som startar nästa år. Mitt hjärta fröjdas framför allt över det stora antalet ungdomar som söker sig till kyrkan på fredagskvällarnas Öppet hus samlingar i stället för att vara ute och supa. Jag älskar min församling och Gudsfolket där. Tänk att en sådan som jag fick komma med i denna underbara gemenskap.

I januari blir det tre år sedan jag hittade min älskade församling och då blir det fest dit alla är välkomna. Tänk att jag idag får vara en lem i den kropp som tog hand om mig då jag var svag och göra det andra gjorde för mig för någon annan. Livet med Jesus är inte bara underbart utan även ett spännande äventyr som aldrig tar slut.

Guds frid!

Besök Kvevlax Missionsförsamlings hemsida: http://www.kvevlaxmissionskyrka.fi

Affisch samt program för Nytt År - Nytt liv kvällen 2.1.2010

http://www.pontusjback.com/site/www/kvevlax.jpg



medlemsintagning 2007
Boris och Mårten - underbara bröder
Möte 2007
Barn 2007