Bred gata i Beijing

Till Kina tur och retur med FINNAIR för 347,26 euro

ALLMÄNT. Aldrig någonsin tidigare har man så förmånligt kunnat åka med FINNAIR till Beijing, Shanghai eller Hong Kong. I priset ingår alla avgifter och skatter. Flyget är direktflyg från Helsingfors. Resan till Beijing tar t.ex. endast 7 h 45 min.

Denna vår har flygpriserna till Kina kontinuerligt sjunkit ju närmare sommaren vi kommit. I februari var priset till t.ex. Beijing 620 euro. På Stockmanns Galna Dagar i slutet av mars var priset 490 euro. För en vecka sedan var det veckoerbjudande 420 euro. Nu är det fredag, lördag och söndag endast 349 euro.

Något gott har lågkonjunkturen fört med sig.

De tidpunkter som ännu idag var lediga för Beijing var t.ex. ditresa 15-17, 20 eller 23 juni och hemresa (efter åtminstone 7 dagar i Kina) mellan 22 juni och 13 juli. De snabbaste lär få välja datum först. Kolla www.finnair.fi för lediga platser nu till sommaren.

I Kina är det mycket förmånligt att bo och äta. Så när man väl är där kan man ha en riktigt avslappnad semester utan att det just alls kostar något, kanske en tiondel av vad motsvarande skulle kosta i Finland. Kan man lite kinesiska är det förstås en fördel. Kineserna kan inte just alls engelska.

Äsch att jag köpte min biljett redan på Stockmanns Galna Dagar, fast jag upplevde att Gud sade åt mig att vänta. Ibland är det svårt att tygla sin iver då Gud ber en att vara stilla. Gud vet alltid bäst. Vi kan lita på honom mer än på vårt förstånd. Tänk att vi får ha den Helige Ande och vara ledda av Gud. Även fast vi ibland gör misstag.

Bilderna är från Beijing och tagna under min kinaresa sommaren 2007.

Köpslående på muren
Gatuförsäljning
Himmelens tempel
Kejsarens palats och Himmelska fridens torg
Kinesiska muren
Peking anka
Försäljning av kinesiskt te
En liten kines och en stor sandhög