Den fantastiske näsmusikanten!

Bella Roma

ALLMÄNT. Efter en period på fem år, var det underbart att återbesöka Rom i Italien! Vilken fantastisk stad som aldrig slutar att fascinera!

Vart man än tittar, ser man något som förundrar en. Byggnader, monument, springbrunnar, katedraler, slott, ruiner med mera i all dess prakt, bara får en att dra en djup suck.

Vädret är strålande perfekt. Riktigt hett och svettigt! Kameran går i ett. Och allt skall förstås fotas från alla vinklar och kanter. Det finns ingen brist på gatuförsäljare, vatten eller ätbart, för att inte tala om espresso. Alla monument kryllar av turister. Fullt vimmel. Typiskt italienskt!

Min absoluta favorit är nog springbrunnen Fontana di Trevi, som följs av Colosseum och Pantheon. Det roligaste vi såg under resan var nog en gatumusikant som spelade en flöjt med vardera näsborren! Har aldrig sett något liknande! Han smålog nog då jag gapflabbade varje gång jag passerade honom. Då jag skrattat "färdigt" och kastat honom en slant, spelade han som tack en snutt av "Årstidssången". Detta kommer jag nog inte att glömma i första taget. ;)

Inne i Pantheon
Bocca della Verità
UEFA Champions Festival
Romarriket
Altare della Patria
Piazza di Spagna
Piazza del Popolo
San Pietro, Vatikanen
Kleptoman varit framme?
Pinocchio
Urgammalt
Färgklick
Pastapastapasta
Fontana di Trevi
Mer Pantheon
Pantheon
Colosseum