Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 18:06Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > För första gången...
 6 5295 70 3
Rasmus Särs
Online 23:48 26/05 2009  Modifierad 21:05 18/08 2010
Rasmus Särs
Rasmus Särs
Simon Djupsjöbacka
Rasmus Särs
Rasmus Särs
Anne-Mie Söderlund
Rasmus Särs
Rasmus Särs
Matilda Aspholm
Rasmus Särs
Rasmus Särs
Markus Haakana
Rasmus Särs
Rasmus Särs
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Musik  ...fick jag höra en konsert av His Master´s Noise. Det var dags för Vårkonserten He is reliable vid Esbo domkyrka.

För lite mer än två veckor sedan fick jag chansen att se His Master´s Noise live konsert för första gången. På grund av en elak förkylning blev det kyrkobänken istället för kör lektaren. Men trevligt var det ju förstås att få höra hur det låter så där på riktigt för en gångs skull. Reslultatet blev faktiskt riktigt bra, det var en riktigt bra konsert. Jag har hört av dom som var och lyssnade att det var en riktigt bra konsert, samt att den var om tyckt.

Jag måste dock erkänna att då de gäller mig så är jag kanske inte riktigt den som kan sitta stilla så mycket under en konsert. Så dom flesta som var där så tror jag jag istället såg att jag sprang mest runt omkring i kyrkan med två kameror i händerna. Detta i sin tur leda tyvärr dock till att jag inte lyssnade så med båda öronen hela tiden, men det jag hörde måste jag verkligen säga att var bra.

Det som säkert många som var och lyssnade var säkert tyckte mycket om samt blev lite förvånade var då den lilla killen i svarta kläder vid namn Markus Haakana ställde sig vid solomicken. Vilket ljud det kom ur killen. Jag visste nog från förr att han kunde sjunga, men att själv vara och lyssna är en helt annan sak. Han kan inte enbart sjunga utan då han sätter igång med sin sång så rycker han med resten av kören i hans fartfyllda stil.

En annan av solisterna som verkligen också är värt ett beröm är Matilda Aspholm. Det märks att hon är van att sjunga solon. Det är trevligt att lyssna på någon som är säker på sin sak som också är riktigt bra på att sjunga.

Ett annat soloparti som var mycket om tyckt speciellt i mina öron var duetten mellan dirigenten Simon Djupsjöbacka och ordförande Anne-Mie Söderlund i Agnus Dei.

Vad gäller hela kören så gjorde alla riktigt bra ifrån sig. Något som ibland brukar vara ett problem är att minnas att le och vara glada. Detta var dock inget problem vid denna konsert. Det kom mycket positiv feedback just på den fronten av publiken.

Ett stort tack skall också bandet ha , med pianisten Mikael Söderlund i spetsen. De hade på en ganska kort stunde lärt sig alla låtarna och med tanke på att dom inte var några proffs musiker så gjorde de ett riktigt bra ifrån sig. För ljudtekniken stod Stanley i spetsen.

Nu tar kören paus för sommaren men är tillbacks som vanligt i höst. Syns då, ha en bra sommar alla Noisen fans.


3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
22:57 27.5.2009


:D

I'm happy and proud to sing in this awesome choir!!

Tjofaderittan hej!
Rasmus
10:53 27.5.2009


Det for i misstag. Jag kollade aldrig va som stog i metadatan och jag har en funktion på som gör att då ja tar exporterar bort bilderna från programet så kommer copyright med på bilden ifall den är ifylld i copyright fältet.
Linus
09:04 27.5.2009


Det skulle vara roligt att någon gång själv lyssna på noisekonsert igen från publiksidan =) Jag undrar hur du har fått min emailadress från metadatan från bilderna tagna med min kamera taggade på fotona? Något program eller gjorde du det manuellt, det var ju trots allt du som tog bilderna! =)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén