Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 19:54Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Rustade för vår tid i Karis
 2 12744 84 0
Hanna Nylund
Online 16:28 14/05 2009  Modifierad 00:33 19/08 2010
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Senaste helg, den 8-10 maj, ordnades ungdomskonferensen ”Rustad för vår tid” i Betelförsamlingen i Karis. Några tiotal ungdomar från olika håll i Svenskfinland deltog i konferensen vars huvudingredienser var djup Bibelundervisning, stark Gudsnärvaro och trevlig gemenskap.

Konferensdeltagarna utmanades till att hitta Guds kallelse för sina personliga liv och att lära känna Gud djupare.

Huvudtalare på konferensen var dr Göran Lennartsson från Sverige, som är något av en expert i ämnet relationen mellan församlingen och Israel. Han gav oss undervisning om församlingens judiska rötter och också om förhållandena då Jesus levde på jorden. På fredagkväll predikade han om Josef som en förebild på Jesus. På lördag eftermiddag gavs dessutom tillfälle till alla konferensdeltagare att ställa ”knepiga” frågor. I en och en halv timme svarade Göran Lennartsson, Maggie Jägerhult och Kenneth Witick på frågor som konferensdeltagare skrivit och satt i ”frågelådan”.

På fredagkväll efter kvällsmötet och kvällsteet såg vi en mycket stark film, Survivor Stories, där överlevande från Förintelsen berättar om hur de funnit att Jesus är Messias och hur de genom frälsningen har kunnat övervinna allt hat och all bitterhet och skuld som de plågats av.

På lördag eftermiddag fick vi info-kickar om olika projekt som är på gång runt om i världen. Carolyn Arthur från Sverige berättade om bibelspridning bland judar och muslimer och Fredrik Åbacka informerade om ungdomsresor till Israel. Maggie Jägerhult berättade om hur hon reser i hela världen för att hjälpa judar att flytta till Israel.

Lovsången leddes av Andreas Forsberg på fredagkväll, och under övriga möten av Isabella Ström.

Syftet med helgen var att bli rustad för vår tid, och det fick vi också bli! Både genom Guds ord och den helige Ande. På fredagens och lördagens kvällsmöten var det förbön med handpåläggning, då nästan alla gick fram för att få personlig förbön. Många vittnade om hur Gud talat in i deras liv, förnyat dem, fyllt dem på nytt med den helige Ande och hur Gud helat dem i själen.

Om du är intresserad av att ta del av mera av Göran Lennartssons undervisning kan du gå till hemsidan Darash: www.tyresopingst.se/Darash/index.html Mera information om Carolyn Arthurs och MediaServes arbete med bibelspridning finns på www.mediaserve.org. Ett stort tack till alla medverkare och konferensdeltagare för en fantastisk helg!


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén