Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 19:37Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Utmaning-Världen
Kiki
Foto: Kiki
There's a world out there
 1 10363 96 1
Kiki
Online 13:26 08/05 2009  Modifierad 18:55 17/08 2010

Allmänt  Den 1-3 maj gick Challenge World konferensen av stapeln i Filadelfiakyrkan i Helsingfors. Huvudtalare på konferensen var den erfarna missionären Carl-Gustav Severin, som varit med om otroliga Guds verk under sina tiotals år som missionär.

Severin inspirerade en skara som hade samlats på konferensen med sitt klara och radikala budskap om att vi är kallade för att finnas för andra människor. Otroliga berättelser om Guds underverk och mirakler gav deltagarna en berörande påminnelse om Guds storhet och kraft.

På fredagen förkunnade Severin om fri-modig-het. Att leva med Kalebs ande och att inte se på det omöjliga utan på det som är möjligt med Gud. Som en bild om frimodighet beskrev Severin isbrytarna, Urho, Sisu och Voima. Med mod (Urho), uthållighet ( Sisu) och Guds Kraft (Voima) kan vi med Gud vara med och bryta isen för evangeliets framgång.

Lördagens budskap var mycket berörande och många fick verkligen ett bemötande av Guds hjärta för missionen. Kort sagt handlade det om orden ”du kanske inte kan förvandla hela världen, men du kan förvandla en människas hela värld”. Severin talade om att Jesus bemötte enskilda människor, en samaritisk kvinna, en Lasarus, Han mötte människor en i taget, inte i stora massmöten utan människor i vardagen. Severin utmanade till att ha en attityd och livsstil där vi kan bemöta människor i vardagen och där vi går, att vi kan hjälpa förvandla världen för en människa. Många tog emot utmaningen under denna kväll.

På söndagen predikade Severin om ropet från Världen. Han pratade om att det finns människor som ropar och ber till Gud runtom vår jord, i väntan på bönesvar, och hur vi som känner Gud kan vara ett bönesvar för dessa som ropar. Svarar vi på ropet, är vi redo att ta emot utmaningen-Världen.

Konferensen både väckte och berörde och många fick ett starkt möte med Gud och flera tog emot utmaningen om att gå ut med det glada budskapet om vår frälsare både till nära och fjärran. Mission handlar inte framför allt om att åka långt iväg, utan om en livsstil här hemma och där borta. Detta e vår värld vi lever i-vår utmaning. Skall vi gå tillsammans?!

Är du intresserad av mission lite längre bort hemifrån så kan du följa med på team denna sommar! Mera info på www.teamaction.org


Andreas
00:58 9.5.2009


Hah, gillar bilden och bildexten!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén