Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 18:50Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Vasa - Stockholm tur och retur för Jesus
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
Koll av e-mail och väderlek i Masku lite norr om Åbo.
pjb@netikka.fi
 25 11849 62 3
pjb@netikka.fi Back
Online 09:21 06/05 2009  Modifierad 19:13 16/08 2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian på väg hem. Gröna Lund i bakgrunden.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian i Kaknästornet
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian träffade finska flickor i Kungsträdgården. Fina systrar!
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian utanför Harley Davidson i Stockholm
Sebastian Back
Sebastian Back
Pontus prisar Jesus i Kungsträdgården
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Kungsträdgården
Lasse Lindberg
Lasse Lindberg
Inledningsbön
Lasse Lindberg
Lasse Lindberg
Korsmarschen
Lasse Lindberg
Lasse Lindberg
Bikers i Kungsträdgården
Sebastian Back
Sebastian Back
Bikes på Strandvägen
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bikers på Strandvägen
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bikers på medborgarplatsen
Sebastian Back
Sebastian Back
Bönekortege i Stockholm
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Tomas och Conny ger direktiv på Sveavägen
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian som fotograf bak på motorpeden
Sebastian Back
Sebastian Back
Rigmor Holst och Pontus på plattan
Sebastian Back
Sebastian Back
Roul och Pontus på plattan
Sebastian Back
Sebastian Back
SVT God morgon Sverige
okänd typ
okänd typ
Far och son ombord på båten
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian i gamla Raumo
Sebastian Back
Sebastian Back
Pontus i Raumo
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Brasan vid Frank Mangs Center gav en mysig värme!
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Lillasyster vinkade av oss då vi startade hemifrån tisdagen den 29 april
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus och Sebastian: knuttar tillsammans på uppdrag för Jesus!
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Evangelist knutten Pontus J. Back och junior knutten Sebastian begav sig på motorcykeln ända från Vasa till Stockholm för att vara med och sprida budskapet om Jesus Kristus för det svenska folket. Resan blev underbar, den första resan tillsammans som far och son. Här kommer rapporten.

Vi hade bokat plats på färjan från Åbo till Stockholm till onsdag morgon. Vi startade på tisdagskvällen för att ta vår första paus på Frank Mangs Center i Närpes. Allt gick inte som planerat och telefonen var av någon anledning inställd att ringa klockan 03:10 på natten till söndag, inte denna natt. Jag vaknade klockan 04:20 och vi startade vår färd 04:30, alldeles för sent.

Denna tidiga majmorgon var inte varm och vi hade ju fått lite extra utrustning i Närpes så att vi inte skulle frysa. Trots detta var det mycket kallt och då vi märkte att vi inte skulle komma att hinna med båten valde vi att ta in på ett hotell i Rauma över dagen för att vila och värma upp oss efter nattens korta äventyr. Båten bokades om och allt gick väl tack vare hjälp från den röda båtens verkställande direktörs sekreterare som ansåg att vi var ute på ett viktigt uppdrag.

På båten hade vi trevligt tillsammans och det var första gången jag var ute med min son Sebastian på tuman-hand på en resa utanför Finlands gränser.

Båten anlände till Stockholm helt enligt tidtabellen och vi körde direkt till Sveriges Televisions aningen större lokaliteter vid Gärdet. Där fanns inte mycket överlopps tid för annat än en snabb kopp kaffe och lite smink, sedan var det dags att sitta i morgonsoffan i God morgon Sverige kl. 07:43. Där hade jag äran att medverka tillsammans med min broder och vän Conny Hasselgren från motorcykel klubben Network MCK i Närke. Conny var initiativtagaren till den bikersammankomst som ägde rum i Stockholm denna valborgshelg i samband med årets Jesus- manifestation. Det var en fin morgon där jag fick berätta lite om mitt liv och fram för allt om vad Jesus har gjort i mitt liv för de svenska tv-tittarna.

Efter tv-inslaget checkade vi in på vårt boende i Årsta, Stockholm varefter vi begav oss till Sergels Torg (plattan) för att vara med och sprida budskapet om Jesus Kristus till människorna. Detta var ett initiativ av pastor Stefan Swärd som tillsammans med Street- & Bikerchurch´s Roul Åkesson hade ordnat en 48 timmars outreach i Stockholms centrum med samlingsplats på plattan. Hundratals människor som kallade sig för Jesusfolket hade samlats för att dela ut biblar till folket och evangelisera på Stockholms gator.

En av de personer som kom fram till mig och sade att de hade sett mig på tv var evangelisten Rigmor Holst som tillsammans med hennes man gjorde en kort intervju med mig för Sveriges Kanal 10. Efter intervjun fick jag reda på hennes namn och då ringde klockorna i mitt eget lilla hjärnkontor. Rigmor Holst skall ju predika på min arbetsplats Frank Mangs Center i Närpes denna sommar under Mangsveckan. Jag berättade för henne att det var min arbetsplats och att jag hade uppdaterat deras hemsida med en bild och ett inslag om hennes besök kommande sommar. Hon verkade bli glad och sade till mig att vi ses i Närpes i augusti då!

- Tyvärr kan detta inte ske svarade jag Rigmor. Jag är bokad för att predika i Hjo i Sverige samma helg. Rigmor skrattade till och sade att hon hade tackat nej till ett uppdrag i Hjo denna helg för att hon hade valt att åka till Frank Mangs Center i stället. Det visade sig sedan att då hon hade tackat nej, så hade de fråga mig i stället för det var frågan om samma arrangör och organisation. Världen är liten!

Följande dag var det dags att tillsammans med ett femtiotal andra Kristna knuttar köra sju bönevarv genom Stockholm innerstad. Vi samlades först i Västberga och sedan träffades vi alla för att börja köra på Sveavägen i Stockholm utanför "donkken". Conny och Tomas från Network MCK delade ut böneämnen inför varje varv och under varje varv bad vi för olika saker. Det var verkligen starkt fastän det var aningen svårt att hållas ihop denna varma första maj dag i Sverige. Trafikljusen hann växla flera gånger innan vi hann igenom så en del situationer med tutande bilister och förundrande fotgängare uppstod. Under det sista varvet stannade vi alla utanför Sveriges Television och bad för dem och välsignade SVT. Efter detta körde vi alla i kortege till Sergels Torg för att delta i nattvarden. Plattan var full med människor som prisade Jesus och ännu mera människor som kom för att se vad som var på gång. Mycket starkt, mycket starkt gott folk.

Sebastian och jag var utmattade efter denna långa dag men mycket nöjda så vi firade med ICA:s Sockerdricka och Polly chokladkulor hemma på vårt hotell i Årsta.

Den andra maj var det dags för den årliga Jesusmanifestationen. Vi Kristna bikers var uppdelade i några team som placerades ut på de olika torgen i staden för att dela ut biblar och vittna om Jesus. Jag och Sebastian befann oss på Medborgarplatsen tillsammans med våra bröder Jari, Lasse och några till. En varm och fin dag i majmånad. Det kändes som om sommaren var här.

Klockan 14:00 samlades vi alla Kristna knuttar på Strandvägen i Stockholm för att köra kortege till Kungsträdgården för att inleda hela Jesusmanifestationens huvudprogram. Vi körde ända fram och bar ett träkors fram till scenen och knäböjde under bön. Sedan traskade vi knuttar tillbaka till motorcyklarna och startade upp dessa för att låta motorerna och avgasrören sjunga till Jesus ära. Efter dessa mäktiga 15 sekunder slog kyrkklockorna tre och evenemanget var invigt. Ett mäktigt evenemang i Stockholms hjärta som lockade hela 18.000 personer att ta del av Guds ord. Det var inte illa, inte illa gott folk!

Jag och Sebastian hann ännu ta en tur ut till Kaknästornet för att titta på Stockholm från en högre höjd. Vi hade mycket trevligt tillsammans denna resa. En resa som var mycket viktig för mig personligen. Jag kom att inse att min son är min son och att jag älskar honom otroligt mycket. På kvällen träffade vi pastorsparet Lili-Ann och Kari Karppinen från församlingen Basunen vid "donkken" på Sveavägen och planerade inför framtiden. Jag känner att Gud har öppnat nya dörrar i Sverige och kanske det är bra så, kanske bäst så gott folk.

På söndagen var det dags att åka hem. Vi hann med ett besök hos Harley Davidson där vi inhandlade en present till mamma hemma i Vasa. Hon fick en äkta HD ljuddämpare för 4 €. På kvällen var det dags att ta färjan över till Åbo för att sedan ta oss hem. Vi hade en trevlig tur ombord på M/S Amorella trots att vi var rätt trötta.

På måndagen kom vi tillbaka till Finland och en bit norr om Åbo var det dags att ta på kyrkoherdens långkalsoner, kolla väderleken på datorn och styra kosan upp emot Vasa. Det tog inte många minuter innan det ösregnade och vi anlände hem efter många om och men sent natten till tisdagen aningen nedkylda och snuviga. Trots detta hade vi en underbar tid tillsammans i Stockholm och vi kommer inom snar framtid att bege oss dit på uppdrag igen. Det viktigaste och bästa under dessa dagar för mig var att jag fick tillbringa tid tillsammans med min egen son, något vi inte har haft möjlighet till tidigare på grund av mitt tidigare liv. Nu var det möjligt, tack vare Jesus! Jesus vi älskar dig!

Läs mera om Jesusmanifestationen här:

www.jesusmanifestationen.se
Kolla in dessa videon som vi gjorde under resan :)


PS: Ljuddämparen till mamma var en tutt (napp) ! :)


Mårten Streng
18:38 9.5.2009


Heja, heja, pappa Pontus! Man blir ju bara så glad över att läsa dina rapporter. Jesus är bäst!! KRAM!
Pontus J. Back
22:45 6.5.2009


Tack Linus!
Linus
19:03 6.5.2009


Bra text, bilder, videon! Faktiskt coolt! Det var bra (och lång) intervju på morgonprogrammet i SVT! Härliga killar!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén