Bok

Jimmie Bratcher till Finland?

ALLMÄNT. För snart ett år sedan kom jag i kontakt med Jimmie Bratcher från Kansas City, Missouri USA. Jag tyckte killen verkade cool och intressant så jag beslöt mig för att bekanta mig mera med honom. Nu funderar vi tillsammans på hur vi skall få kristen blues & rockmusik att slå igenom i bland annat Finland.

Min vision har länge varit att åka runt på landets krogar och spela rockmusik med ett budskap. Jag har funderat lite hit och dit och bett till Gud att Han skall visa mig vägen. Efter en profetia i januari detta år kom jag fram till att det kontaktnät som Herren skapar är större än bara Finland. Nätet sträcker sig för tillfället runt hela världen och knutarna i nätet blir bara fler och fler. Ju mer knutar = större fångst!

Denna berättelse blev längre än vad jag hade tänkt mig och den utspelar sig på en kvarterskrog i svenskfinland. Huvudperson i storyn är Jesus och Jesus använder sig av pastorn och musikern Jimmie Bratcher i denna text.

Det var halvfullt med folk och till en början var det få som brydde sig om texterna. Bandet som spelade på scen lät som en professionelt rockband och en del av publiken dansade och klappade i händerna. De förstod dock inte vad allt handlade om. Det handlade inte om sex, drugs and rock and roll utan endast och enbart om Jesus.

Efter en stund var det någon som kände sig konstig i publiken. Mannen visste att det var något speciellt som skulle hända denna kväll. Han sänkte sitt ölstop till bordet och höjde ansiktet emot scenen. Då sjöng Jimmie Bratcher: "Hey Hey I was born again - Hey Hey I was born again...." Mannen glömde helt och hållet bort sin öl. I stället började han lyssna på texterna och musiken som dånade från scenen. Han kom snabbt underfund med att bandet som spelade var kristna och att de sjöng om Jesus. Tankarna började flöda inom mannen och allt han varit med om gick runt i hans huvud. Han funderade om han skulle gå tala med bandet efter spelningen. Han fingrade på sitt ölglas och kände att det kanske inte var lämpligt eftersom han hade druckit. Något inom honom sade: Det är dags nu. I kväll är det din kväll. Han trodde först att någon hade blandat droger i hans drink men då han började titta runt omkring sig såg han ett gäng kristna personer som hade kommit för att lyssna på Jimmie Bratcher.

De kristna människorna hade läst om Jimmie på mickelsson.net och några av den hade beställt hans bok, hans skivor eller live Dvd:n from the 4th of july via Frank Mangs Centers webshop. De visste vad de kom för. De stod med händerna sträckta uppåt och prisade Jesus på krogen. Ja, detta gjorde de på krogen. Mannen tänkte: Får man göra så där då man är kristen? En av personerna svarade: Ja, det får man. Du får vara precis som den du är. Jesus älskar dig precis som du är... Mannen funderade och frågade killen: Men hur kan han älska mig som har misslyckats med allt i mitt liv. Jag kommer hit nu och då för att dränka mina problem i alkohol. Inte hittar jag något fruntimmer heller. Jag är en misslyckad människa. Dessutom har jag syndat så många gånger.

Killen förklarade om Guds nåd och att om mannen med sin mun bekänner sin tro på Jesus Kristus så skall han bli frälst. Mannen stod med munnen öppen och sade: Jag blev ju frälst som barn då jag blev döpt, räcker det inte med en gång? Killen svarade: Då du var ett barn blev du döpt. Det står i Bibeln att den som tror och är döpt skall bli frälst men den som inte tror skall bli fördömd. Mannen fällde en tår och sade: - Så detta gäller även mig? Måste jag då döpa om mig igen? En flicka som stod bredvid och hade hört på diskussionen sade, du behöver inte döpa om dig, du kan i kväll ta emot Jesus och sedan gå tillbaka till ditt dop och leva i det dop du fick som barn.

Killen som hade berättat för mannen om frälsningen såg aningen frustrerad ut. Han var frikyrklig och flickan tillhörde folkkyrkan. Då slog Guds kraft ner över honom och han kom underfund med att det flickan hade sagt var helt rätt. Mannen kunde leva i sitt ursprungliga dop. Han frågade mannen: Vill du ta emot Jesus här och nu. Det är din kväll i kväll? Mannen svarade: - Ja, det vill jag. Jag har beslutat att följa Jesus!

Killen och tjejen bad tillsammans med mannen och under tiden spelade Jimmie och bandet en rivig blueslåt. Jimmie såg vad som pågick i publiken och visade tummen upp till gänget. Atmosfären i krogen förändrades hela tiden och efter att mannen hade tagit emot Jesus så steg han upp på scenen och vittnade om att han blivit frälst. Människorna som satt runt omkring i borden lade ner sina glas och kom springande till scenen. Det utbröt en liten väckelse på krogen.

Efteråt samlades bandet och de som ville umgås med dem vid ett långt bord. Tillsammans med alla nyfrälsta prisade de Jesus och var på gott humör. Jimmie sade: Its a party in heaven today!

Det fanns även folk bland publiken som hade hört om att Jesus fortfarande botar sjuka. Även dessa sökte sig till bordet och av bandet och de kristna fick de förbön. Mirakel skedde och människor kom till tro.

Efter att bandet hade lämnat den lilla orten höll de kristna ständig kontakt med de som hade gett sitt liv till Jesus. De bjöd dem hem till sina bönegrupper och till sina församlingar. En del kanske inte trivdes i folkkyrkan och en del tyckte att frikyrkoförsamlingen var för karismatisk. Men huvudsaken var att de alla hade en församling där de fick sin andliga välling...

Ja, detta var vad jag hade på hjärtat!

Nu lyder fråga till Er bröder och systrar: TROR NI ATT DETTA KAN SKE I VÅRT LAND?

... ifall Ni svarar ja så svara sedan på följande fråga:

KAN NI TÄNKA ER ATT VARA MED OCH BE FÖR ATT DETTA INTE BARA SKALL VARA EN STORY UTAN ATT DET SKALL BLI SANT? INTE BARA PÅ ETT STÄLLE UTAN RUNT OM I VÅRT LAND!

Ha en fin tackgebortdag:)

Pontus

Mera information om Jimmie Bratcher:

OFFICIAL WEBPAGE

http://www.jimmiebratcher.com

JIMMIES WITTNESSBÖRTH

http://www.jimmiebratcher.com/freestuff/Videos/testimony.mp4

LIVE:

http://www.jimmiebratcher.com/freestuff/Videos/Cant%20Get%20Over%20It.mov

http://www.jimmiebratcher.com/freestuff/Videos/Bad%20Religion.mov

BESTÄLLNING:

Produkterna på denna sida finns att köpas via

http://www.frankmangscenter.fi

Vill du boka Jimmie Bratcher för en konsert, festival eller turne

http://www.jildwi.com

RED
The Electric Rev.
Something better
Live DVD
Jimmie Bratcher