Pressfoto

Lars Edberg och Bluuster gav ut succé-cd

ALLMÄNT. Vill du bli uppbyggd och styrkt samtidigt som du lyssnar på gamla och nya country och blues godingar? Isåfall är Bluusters splitternya "No more standing still" ett måste.

Countrygruppen Bluuster har fått en gyllene förstärkning av den finlandssvenska sångaren Lars Edberg. Lars är känd från sina bästsäljande album som han gett ut tillsammans med brodern Rolf under artistnamnet Bröderna Edberg. På den här nya skivan sjunger Lars på istället tillammans med Harry Branch. Harry har även skrivit de flesta av de nya låtarna på skivan.

Eldprovet

Andens frukter är enligt Paulus: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. För att verkligen testa skivans andliga påverkan till det extrema hoppade Linus i bilen och begav sig ut i rusningstrafiken i Helsingfors. Efter att Bluuster-CD:n spelat en stund blev de vanligtvis irriterande rödljusen och bromsljusen stämingsfulla dekorationer som prydde varje skyddsväg och korsning. Skivans budskap är frälsning, försoning och en vandring med Gud. Det här är friskt vatten för själen.

Rolf med på ett hörn

Lars Edbergs fantastiska stämma ger nostalgiska känslor och ibland känns det nästan som om Rolf är med på ett hörn. Känslan är sann, för Rolf är faktiskt med på ett hörn, i varje fall om man får tro konvolutet. Citat: "Lars special thanks ... Thanks to Rolf for lending his fender".

Bandet

Förutom Lars och Harry, sång och gitarr består gruppen av Teemu Luoma, bas, Kim Leppänen, munspel och gitarr och Matti Kuivalainen, trummor. Tänk att en grupp begåvade äldre medelålders män från Östermyra dedikerar sin tid och musik att lyfta fram livet med Guds son! Det är den legendariske Mikael Bergholm som producerat skivan.

Favoriter

Efter några varv av lyssnande har följande låtar vunnit speciell uppmärksamhet: Will the circle be unbroken, Sing me back home, If I leave this world tomorrow, Redemption och Son of God.

Lyssna

På Yle areena kan man höra några låtar från skivan, där den har blivit vald till veckans skiva i ett Vega-program (man kan spola till ca 30 minuter in på sändningen):

http://arenan.yle.fi/toista?id=1645372

Köp

Skivan kan redan köpas bl a på Anttila, Fontana media, Aikamedia, eller Kotisatama:

http://www.kotisatama.net/kauppa/?sid=30003&tuoteid=9968

Skivreleasekonsert

No More Standing Still- skivreleasen är den 30.11.2008 kl. 17.30 på adressen Vellamonrinne 1, Östermyra (Seinäjoki).