Arkivbild från Action

Action 2008 i Filadelfias nya utrymmen

ALLMÄNT. Action är Filadelfia församlingens årliga festival som samlar ungdomar ända från Jakobstad och Åbo till Helsingfors centrum.Kom och spendera en helg tillsammans med Gud, för att bli inspirerad, träffa nya människor och bara ha det riktigt kul!

Action är Filadelfia församlingens årliga festival som samlar ungdomar ända från Jakobstad och Åbo till Helsingfors centrum. Men varför begränsa sig till Svenskfinland? Ta med era finska vänner också, och om det är någon som enbart förstår engelska är det inga problem – tolkning finns. Detta är alltså ett otroligt bra tillfälle att träffa gamla och nya vänner. Men personen i fokus är förstås Jesus! Förutom lovsång och undervisning kommer vi i år att ha flera konserter, så det gäller att packa med både bibel och öronproppar!

För att ni ska få njuta av den nyrenoverade kyrkan ordnas festivalen undantagsvis inte under höstlovet utan den 7-9 november. Anmäla sig kan man göra via filadelfia.fi/action

Årets tema är Discipel in Power och betonar vårt dagliga liv med den Helige Ande. Huvudtalarna kommer från Kristent Fellesskap i Norge, som är känt bland annat för deras lärjungaträning och församlingsbygge. De kommer också att leda en workshop med namnet: Nådegåvorna i funktion.

Den populära ”workshopen” Action floorball återkommer också. Liksom förra året kommer den att hållas som en turnering där häftiga priser, ära och berömmelse utlovas vinnarna! Alla som vill vara med och spela innebandy ska därför anmäla sitt intresse via filadelfia.fi/action

Action konferensen har i år utvidgats till en festival där bland annat Charizma från Sverige uppträder. Fredagens konsert kommer att bli något alldeles extra, så ta med dina kompisar som inte känner Jesus och ge dem en chans att se hur mäktig Gud är. Efter konserten på fredag kväll bjuder lördagen också på en nattkonsert med ett överraskningsband!

Under festivalen erbjuds deltagarna gratis mat och logi, men det finns möjlighet att bidra med en slant när vi tar upp kollekt under mötena. Det enda som man måste betala för är om man vill ta bussen från Österbotten. Tidtabell och hållplatser för bussen kommer att läggas ut på nätet inom kort.

Så kom och spendera en helg tillsammans med Gud, för att bli inspirerad, träffa nya människor och bara ha det riktigt kul!



Action Festival 2008