Östermans favoritsläktingar?

Ragnhild är bäst i test

PERSONEN. Alla har någon som de vet att är bäst på plättar. För Linus del är valet av plättsuperman enkelt. Östermans och Ragnhild i synnerhet har en lång obruten svit på att steka de godaste plättarna.

Goda plättar skall vara frasiga, de skall ha en bra färg, de skall smaka gott och om de är riktigt goda kan man äta dem utan vare sig grädde, socker eller sylt. Ragnhilds plättar fyller dessa krav med råge.

- Jag lägger i ganska många ägg, 5 stycken per liter mjölk, avslöjar Ragnhild från receptet som bara finns i hennes huvud.

Linus, som gärna själv bjuder på plättar, inser knasigt snabbt att han mött sin överman på plättområdet.

Det är inte bara plättar Ragnhild grejar med glans. Hon är också motorn för Filadelfiaförsamlingens bokföring, uppföljning och betalningar. Hon fungerar även som pappa Göstas högra hand.

Vi talar alltså nu om en tuff brud som tjänar Gud med glädje och noggrannhet. Ragnhilds son Ted har tagit över bokföringsanlagen och han jobbar som bokförare åt en rik finlandssvensk institution.

Under kvällen fick Christa och Linus även bekanta sig med välbevarade släktklenoder: Fotografier!

Pärlan från fotoalbumet. Linus mamma Heddy som nyutexaminerad barnvårdare. Heddy gick vidare 2004 när hon förlorade mot cancern.
Ted åt troligen nästmest plättar
Så här skall plättar se ut
Ragnhild med sin man Kaj