Nya vänner och bekanta

Fenomenet Lakeland

ALLMÄNT. Det har nu gått ett tag sedan jag kom hem från Lakeland och stormen tycks ha lagt sig. Jag håller på att skriva en utförligare rapport om min resa och mina uppfattningar angående fenomenet "Lakeland" för min hemsida. Kommer att vara klart inom kort. Till Er läsare här vill jag dela med mig av några saker jag tycker jag behöver dela med mig av.

Jag åkte till Lakeland, Florida med höga förväntningar. Jag behövde även ett helande. Jag hade ju redan bekantat mig med Todd Bentley innan hela Lakeland rörelsen startade, så jag visste en del om honom sedan tidigare. Jag frågade Gud om Han ville jag skulle åka och Han svarade ja och uppmanade mig att åka tre gånger. Därav beslutet att åka.

Under mitt första besök fick jag uppleva något som jag aldrig tidigare hade upplevt. Guds närvaro var så stark och jag drabbades av syndanöd under det första mötet i Ignited Church fastän Bentley inte var där. Jag var tvungen att lägga mig ner på golvet för att be och riktigt gråta ut inför Herren Jesus Kristus. Samma sak hände på kvällsmötet.

Under den första resan förändrades mitt andliga liv. Jag fick en helt ny kontakt med den Helige Ande. Jag fick även med mina egna ögon se massor av människor hungriga och desperata efter mera av Jesus. För att inte tala om alla helanden jag såg och alla som fann Jesus.

Den andra resan var annorlunda. Det tog mig en vecka att komma in i härligheten. Jag var attackerad av mörkrets makter som inte ville att jag skulle fokusera mig på den undervisning jag tog del av. Ett klart och tydligt försök av Satan att slå ner mig. Dock blev det bättre efter en tid med mycket bön och mycket bibelstudier. Jag såg endast Bentley två eller tre gånger, det som senare kom att spridas ut på internet och som fick kritikerna att skratta hade redan hänt. Bentley var inte den samme som i maj. Jag förstod mycket väl att det inte skulle vara likadant som i maj, men jag ångrar inte en sekund av den andra resan. Precis som Bentley sade så handlar det inte om honom utan om Jesus. Endast Jesus! Under denna resa fick jag även del av många andliga upplevelser i bön och jag träffade många nya bekantskaper.

Det som skedde var tyvärr ett mänskligt misstag. Det Bentley gjorde var inte rätt. Det betyder dock inte att han skulle vara en villolärare eller en falsk profet. Han är bara en människa. Jag tror inte det finns någon predikant som är felfri. Rick Joyner skriver en rapport på sin hemsida om det som inträffat och jag tycker att Ni bör läsa det tillsammans med det som Rory och Wendy Alec (GodTV) har skrivit, det är ödmjukt och bra skrivet och även jag ber att broder Bentley skall få hjälp med sitt liv och sedan komma tillbaka i tjänst då han är mogen och då Herren kallar honom tillbaka.

Det jag har upplevt under dessa resor vet jag är av Gud. Jag har kollat upp allt och det stämmer i enlighet med skriften. Jag tar inte ställning till vissa utsvävningar som Bentley kan ha gjort, det jag har upplevt finns i mitt hjärta och det kan ingen ta ifrån mig. Jag fick även mitt helande som jag väntat på länge. Gud är god!

Läs Rick Joyners och Rory & Wendys rapport här:

http://www.morningstarministries.org/Articles/1000038082/MorningStar_Ministries/Media/Special_Bulletins/2008/_14_The.aspx

Mera bikers på resa II
Todd Bentley
Bikers
JILDWI