Utsikt från hotellfönstret

September i Moskva

ALLMÄNT. Det var ett överraskande vackert och inbjudande Moskva som en grupp finländska resenärer fick uppleva förra veckan.

Efter tre resor till Syktyvkar, Kazan och Nishny Novgorod besökte Jepokryddona för fjärde gången Ryssland, men den här gången Moskva. Resorna har bjudit på både ett och annat, men aldrig hade vi sett den här sidan av Ryssland tidigare!

Moskva är storslaget. Staden är upprustad och påminner om vilken europeisk metropol som helst. Bland tio miljoner moskvabor finns Rysslands rikaste människor och visst märks det! Samtidigt växer klyftorna mellan rika och fattiga i Ryssland.

Kerstin Kronvall på finska ambassaden i Moskva bjöd Jepokryddona till staden för att hålla en konsert som en del av ett kulturutbyte mellan länderna. Konserten på onsdag kväll var en lyckad tillställning!

Resten av tiden hann vi bekanta oss med staden, den ryska matkulturen, det förbryllande metrosystemet och mycket mer. Moskva i septembersol visade verkligen sina bästa sidor och jag rekommenderar varmt alla att göra ett besök!

Konserten.
Ambassadörparet.
På rysk restaurang.
Litteratur på tåget.
På ryskt café.
Moskva metro.
Kryddsen på röda torget.
Linus trivs.
Moskvabo
Noora tar en vilopaus i Kreml.