slutet gott, allting gott

Båttur i sensommarsolen.

ALLMÄNT. I helgen hände någonting i Ekenäs – solen bestämde sig plötsligt för att titta fram! Efter veckor av molnighet, regnskurar och höststormar uppskattade vi solskenet mer än någonsin! Att det sedan råkade sig så att ett litet gäng här hade planerat in en båttur till den helgen gjorde inte saken sämre; vi njöt av varje sekund!

Eftermiddagen inleddes vid Dannes i Prästkulla. Inte nog med att det var hans båt som skulle ta oss på utfärd så hade Danne även tillrätt middag åt oss. Sallad, bröd, potatislåda och nötkött packades omsorgsfullt ner i en egenhändigt gjord värmelåda och så bilade vi iväg den knappa kilometern till bryggan.

Efter en trekvarts båtfärd beslöt vi oss för att kasta ankar. Danne navigerade in i en lugn vik vid en obebodd ö. Ombord avnjöt vi den goda maten och ojade oss över hur vacker vår omgivning var. Lite konstigt var det nog att en av sommarens skönaste dagar infann sig i september! Men efter att ha tagit en liten simtur efter maten insåg jag nog att sommaren kanske ändå har passerat…

För att smälta maten tog vi en promenad på ön. Vi hade bara tänkt gå upp på den högsta punkten men när vi väl började röra på oss ville vi utforska terrängen lite mera. Ön kom att bjuda oss på en massa fina överraskningar! ”Småkrypskonst” i trä, en upphängd gädda, älgspår vid stranden och vackra klippor underhöll oss. Vi hade så ”in i vassen roligt” – bokstavligen - att solen nästan hann gå ner innan vi hittade till båten igen.

I solnedgången, till ljudet av vår egen lovsång, guppade vi så sakta hemåt. Nöjda, belåtna och förundrande.

Dags att åka hem
Iselin och Anna tar sig fram
vass
Miko, innan han höll på att tappa sin kamera
trädskepp
sjö(o)gräs
krypkonst
finmiddag ombord
skärgård
Anna i vassen
septemberspegel
Danne, Miko, Ecca och Anna på båten
kaptenen
styr...fot
Interiören i Dannes båt