Ljusglimtar 08 tar form

ALLMÄNT. Äntligen är utställningsbilderna valda, och på måndag är det dags för vernissage på Arcada kl 17.30. Läs intervjun med initiativtagaren Rabbe Tianen här.

Initiativtagare Rabbe Tiainen är mycket nöjd:

- På måndag dyker fotoutställningen Ljusglimtar upp på den första högskolan, Arcada i Helsingfors.

- Projektet har engagerat och intresserat många. Hela 81 bidrag sändes in, varav sex fotografier slutligen valdes ut till utställningen.

 

Arbetsgruppen samlades en måndagseftermiddag på Studentmissionens kontor för genomgång av bilderna.

I juryn medverkade förutom Joakim Palmén och Challe Hurmerinta också Juha Paasonen,  fotografen som i vintras ställde ut sina alster på galleri Oma Huone.

- Vi fick nu äntligen se  fotografierna, som funnits på Challes mailserver under insamlingstiden. Dis, motljus, färgstark symbolik, människomotiv, humor... Fotograferna har faktiskt använt all kreativitet i skapandet av

bidragen. Och vi är nöjda!

- Vi diskuterade associationer kring en fartfylld, oskarp exponering. Är det en ängel på bilden? Kompositionen och ljuset i bilden med solnedgången. Färgen och känslan i vattenspeglingen.

- Alla hade vi våra personliga favoriter, men enades till slut kring en samling bilder som stöder varann, och samtidigt har det lilla extra som kittlar fantasin.

Men vad gör en fotoutställning i Studentmissionens verksamhet?

- Projektet Ljusglimtar föddes som ett alternativt sätt att nå ut till våra medstuderande. Vi hoppas att projektet öppnar ögonen för att all kreativitet får användas i Guds rike! Livet är fyllt av vardagsljusglimtar, som vi gärna vill dela med oss av!

- Tack alla fotografer för att ni förverkligat detta projekt! Och, ja, vilka bilder kom med?  Det får ni se i Arcada på måndag! Alla är välkomna på vernissage 17.30 och på "jatkon" på studmis. Måndagssamling kl 19 i Lukascentret.

Passa på att se utställningen! Här är tidtabellen:

15.9.-19.9.. Arcadas aula - Öppningsvernissage må. 15.9. kl.17.30!

22.9.-26.9. Helsingfors Universitet, aulan vid matsalen

29.9.-3.10. Tekniska Högkolan, huvudaulan (alternativt Teknologföreningens klubbhus TF), Otnäs

6.10.-10.10. Svenska Social- och Kommunalhögskolan

13.10.-17.10. Svenska Hanken, nedre aulan