Att spela Paintball är mycket spännande!

Hur gick Bootcamp egentligen?

ALLMÄNT. Du som är en observant läsare med bra minne, kanske minns reklam-artikeln om Bootcamp som skulle ordnas i Jakobstad i juni. Men hur gick det egentligen?

Det kan verka länge sedan juni redan, men jag vill ändå ge en kort rapport. Sen vet jag ju att Mickelsson.net vd:n Linus blir jätteglad för rapporter från olika event!

Detta var alltså ett actionbaserat läger för 16-23 åringar. Lägret riktade sig till både kyrkvana som ville ha lite ombyte, men också till vanligt folk som aldrig går i en kyrka. Vi ville helt enkelt skapa en miljö där vem som helst kunde trivas. Du kan läsa reklamen genom att klicka nedan så förstår du vad det handlar om http://www.mickelsson.net/era/index.php?sq=&lang=&p_userid=&nmp=Nyheter&show=7431&p=Nyheter

Bootcamp var också en lägernyhet för i år. Arrangör var Pingstkyrkan i Jakobstad, där jag själv jobbar som ungdomspastor. Detta var vårt prototypläger för denna åldersgrupp och det innebar att allt kanske inte blev helt perfekt, även om vi är rätt så nöjda. Men det finns mycket vi kan göra ännu bättre och det är ju det som gör det så spännande. Det finns liksom mer att ta ut!

Men vad gjorde vi då? Nåja, vi spelade en hel del paintball i skogen nära Svedja, sen spelade vi volleyboll, såg på en bra film, åt gott, gjorde en båtuflykt med lokala fiskare där vi fick vara med och vittja stora strömmingsfällor. Och så hade vi naturligtvis ett par samlingar kring Guds ord, då vi också bad och hade lite enkel lovsång. Och så umgicks vi helt enkelt. Då jag planerade lägret så försökte jag tänka vad jag själv tycker om att göra och sen gjorde vi det helt enkelt. Inte så invecklat egentligen.

I Jakobstad satsar vi mycket på våra läger och i all lägerverksamhet vi ordnar sätter vi stor vikt vid, och arbetar aktivt för, att barn och ungdomar från “kyrk-ovana” familjer skall trivas. Den målsättningen har vi nog uppnått då man ser till resultatet. Egentligen präglar det tänket långt all vår barn och ungdomsverksamhet och det är så vi vill jobba.

Vad tyckte deltagarna själva? Senast idag drack jag kaffe med en f.d. lägerdeltagare och det visade sig att han var riktigt nöjd med lägret. Det var kul helt enkelt. Så nästa år tar vi nya tag och så skall vi ordna ett ännu bättre Bootcamp läger! Boka in första helgen i juni 2009 redan nu… En helg med massor av action och Jesus.

Strömmingsfiske med lokala fiskare.
Paintball.