Glad svenska

Det började med kärlek vid första ögonkastet

ALLMÄNT. Reinhard Bonnkes tidigare ljudtekniker Tim Stratton och den finlandssvenska sångaren och låtskrivaren Maria Cederholm fick varandra igår på Pörkenäs under vackra förhållanden.

Under sitt tal berättade Tim att han föll pladask för Maria under en Midsummerfestival på samma ställe för fem år sedan.

- Hon var så snygg och vi hade mycket att tala om, avslöjade Tim.

Men det tog en par år för paret att bli ett par. Det började oskyldigt med internet och messenger efter festivalen, men när Maria senare flyttade till England var det kört.

- Jag ser fram emot att leva hela mitt liv med dig, Maria, sade Tim vidare i talet.

Vigseln ägde rum i kapellet. Johan Klingenberg skötte vigseln. Marias kompisar sjöng låten Maria har skrivit och som hon brukar sjunga på sina kompisars bröllop: "Go with God". Låten sjöng hon även på Linus och Christas bröllop, den är otrolig.

Bröllopsfesten förgylldes av god mat, lekar och lekar. Tims bror och bestman Pete höll sitt tal med god brittisk humor och med förträfflig talkonst.

- Tim har äntligen erkänt att jag är bestman, började han sitt tal syftande på en lekfull brodersrivalitet.

Pete berättade att bestmannen enligt engelsk tradition skall avslöja något pinsamt om brugummen. Pete berättade att bröderna brukade banda egna radioprogram. En gång hade Tim i misstag bandat över tio sekunder av en låt i ett av radioprogrammen. För att ingen skulle märka att låten var avklippt i mitten sjöng Tim själv fortsättningen av låten på tomrummet. Publiken jublade när de fick höra inspelningen medan Tim grävde ner ansiktet djupt i händerna.

Maria igen visade att hon är en otrolig låtskrivare och diktare när hon läste upp sin vackra dikt av några illa passande ord som hon fått på sin möhippa.

Bröllopet var en fullträff och alla verkade stortrivas. Fler bilder kommer att publiceras i galleriet.

Marias myspace-sida:

http://www.myspace.com/mariacederholm

Tims ljudtekniker-sida:

http://timstratton.com

Mikaela Finne och Anton
Tekanna
Marias mamma
Bettan och Simon Ekstrand
Turturduvorna Matilda och Tobias
Programvärdarna
Paret njuter av festen
Marias storasyster Camilla
Sofia som är både konditor och storasyster till bruden hade bakat kakan
Tårtan
Maria
Tim
Maria med sångarkompisar
Brudparet
Kompisar från England
Kapellet i Pörkenäs
Maria och Tim Stratton
Gruppfoto