Sami live i Närpes

Fireheart - Gudomlig hårdrock på finska

MUSIK. Det råder ingen tvivel om saken. Herren har kallat dessa bandmedlemmar med en gemensam nämnare: rakt evangelium med hårt ljud och mycket rök. Fireheart är på gång!

Bandet Fireheart som bland annat spelade på Park Show i Närpes

är aktuella med en ny single. Skivan kommer att släppas i samband

med "Maata näkyvissä" festivaalen i Åbo.

Bandmedlemmarna träffades våren 2007 och alla fem hade samma

brinnande vision om ett band som spelade tung hårdrock med ett

budskap rakt ur bibeln och som spelar för Guds rike. Guds vägledning

var stark och bandet kände stor trygghet i det som Gud gjorde och ännu gör med dessa bröder och systrar.

Deras vision är att sprida Guds ord till dem som inte ännu känner Honom. Vi vill berätta om att Han finns till och älskar oss alla. Vi lägger en stor tyngd på att Jesus korsfästes och dog för vår skull och för syndernas förlåtelse. Trummisen Sami säger:

" Det är viktigt att människor verkligen får veta att Jesus bryr sig om var och en och att Han bryr sig om hur just DU mår".

Det handlar inte endast om att spela och sjunga. Vi tillbringar mycket tid tillsammans i bön. Vi ber för varandra och bryr oss om varandra och våra medmänniskor. Vi ber alltid innan varje övning och spelning. Därav kan den Helige Ande verka genom oss och genom vår musik.

Undertecknad har sett bandet live vid ett antal tillfällen. Jag förstår att det för många är en shock att se en långhårig snubbe sitta bakom trummorna och spela den typ av musik Fireheart spelar. En del tror att det inte går ihop. Jag frågade bandet vad de tycker om saken:

"Det spelar ingen roll hur vi ser ut. Genom att se ut som vi gör och genom att spela den musik vi gör når vi en hel grupp av människor. Gud ser inte på det yttre utan Han ser på hjärtat. Det vi gör, gör oss inte till bättre människor, vi är bara Guds tjänare på vårt sätt inom vårt eget område".

Jag rekommenderar varmt att lyssna på detta band nästa gång de spelar. Fina gitarrsolon och en massa Gudomligt buller!



Fireheart

Marica Lehtomäki - vocals

Sami Ontermaa - drums

Joona Hakala - guitar

Joni Joensuu - keyboard/guitar

Toni Tuomiharju - bass

http://www.fireheartband.net

Joona live i Närpes
I studion
På turné
Fireheart