Servering

En välsignad dag ute i huset

ALLMÄNT. Lördagen den 19 juli uppfylldes Narinkens torg i Kampen av många glada ansikten. Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors ordnade Day out in the House och välkomnade folket in i Guds hus. Under dagen fick hundratals människor höra kärleksbudskapet om att Gud älskar dem!

Det hela började flera månader sedan som bollande av idéer på Filas expedition. Småningom tog idéen form och tanken om att låta Guds hus flytta ut bland folket blev den röda tråden. En vecka före händelsen samlades alla intresserade för bön, undervisning och förberedelse. Dagarna precis innan 19.7 blev för många av oss ännu mera intensiva och dagen förbereddes ända in på småtimmarna.

Idéen med Day out in the House var att möta människor och få dem att känna sig hemma, att presentera församlingen och framförallt gädjebudskapet om Jesus. Vi ville nå ut till människor på kreativa sätt och nytt för i år blev en fotoutställning som handlade om kärlek och hämtade inspiration från kärleksbeskrivningen i 2 Korinterbrevet 13. Fyra fotografer ställde ut bilder som illustrerade vad kärlek betyder för dem. Fotoutställningen som blev ett uppskattat inslag i gatubilden var mycket välbesökt under hela händelsedagen.

Själva D-dagen inleddes på morgonkvisten kl. 9 med stark bön i Filas församlingssal. Sedan satte vi igång med allt roudande, kaffekokande och den sista planeringen av olika programpunkter. Innan klockan 13 hade vi fått det mesta uppställt och Jippii-partyt för barnen satte igång. Barnfamiljerna hittade verkligen till kalaset mitt i stan och clownens 100 ballonger blev uppblåsta och formade till hundar och blommor och svärd för små pojkar och flickor. Rutschbanan och bollhavet var barnens favoriter och många fick fina ansiktsmålningar. I barnprogrammet medverkade även Kings Kids-dansgruppen och det visades dockteater Bad news - Good news.

Efter några timmars middagspaus fortsatte programmet med mer ungdomlig approach med dans av Kings Kids, solodans av Julia Gustavsson och vittnesbörd av Attila Szasz. Sedan fick vi njuta av sköna och smorda melodier från jazz-duon Joakim Palmén och Petter Kohonen. Senare blev det mera dans av både Kings kids och Fila Dance Team och Kitte Chavez intervjuades om hur hon mött Jesus. Klockan åtta blev det dags för kvällens huvudartist; rapparen Ruudolf som drog flera hundra mänskor till Narinktorget. Efteråt delades budskapet om Jesus på ett relevant sätt av Fredrik Wennerstrand från Lukas församling.

Liksom fotoutställningen var caféet i Filadelfias nya stora, blåa och fina tält välbesökt. Under hela dagen delades det ut över 500 Jesus-bullar och 250 grillkorvar. Många som fick en bulle eller en korv ställde frågan ”men varför får jag det här gratis?”. Som svar fick de veta att det är för att var och en är älskad och värdefull för Gud. På detta vis inleddes en hel del goda samtal och många var intresserade av att höra mera om Jesus. Människorna verkade trivas väldigt gott i det vardagsrum vi hade ställt upp mitt på torget, så målet för dagen nåddes verkligen!

Vi är tacksamma för det Gud gjorde i de mänskors liv vi mötte under Day out in the House och för varje villig arbetare i Guds rike. Många av oss fick ny inspiration till att gå ut bland människor i vår stad och berätta med handling och ord om det största beviset på Guds kärlek till människorna – om Jesus Kristus som död och uppstånden!

Fotouställning