Fjolårets Narinken-satsning belv en succé

Day out in the House

ALLMÄNT. Lördagen den 19.7 klockan 12 förvandlas torget utanför Kampens köpcentrum i Helsingfors till ett stort hus som sjuder av liv. Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors flyttar ut bland folket och välkomnar var och en in husets värme och gemenskap.

Satsningen, som går under namnet Day out in the House, bjuder på något för varje smak. I de olika ”rummen” presenteras det kristna livet och glädjen i Gud på ett mångfaldigt sätt. Vad sägs om konstutställning, grillad korv, clown, trubadur, dansuppvisning, bilrace, rutchbana, bollhav, ansiktsmålning, drama, rapmusik och mycket mer.

Tanken med Day out in the House är att utvidga det traditionella evangelisationskonceptet och på ett kreativt sätt nå ut till helsingforsarna och göra Jesus synlig i stadsbilden. Folket som rör sig på det annars så karga torget kommer denna dag att mötas av en inbjudande och trivsam miljö och på ett naturligt sätt finna sig till rätta i husets olika ”rum”. I husets kök, Kitchen, kan man sätta sig ner och avnjuta en kopp kaffe med hembakat tilltugg. Den med större hunger kan låta sig väl smaka av Finlands nationalrätt nummer ett, grillkorv.

I gallerisektionen vankas det mat för själen. Där har fyra fotokonstnärer ställt ut sina alster på temat kärlek. Vid varje foto lyfter en väl utvald bibeltext fram temat på ett speciellt sätt. Detta är en utställning som helt enkelt måste upplevas!

Folk med barnasinnet kvar kan styra sina steg till Playground, lekrummet. Där kan man pröva sina förmågor genom tävlingar och lekar. Den sedan tidigare succéutnämna dansmattan finns på plats liksom även bilbanan som sätter de mest erfarna radiobilsfantaster på prov. Efteråt är det bara att sjunka ner i någon av sofforna i Livingroom, husets vardagsrum, och njuta av sommarhelsingfors eller bläddra i någon kristen tidning.

På husets egen scen, Stage, står det till buds en hel del spännande musik och program. Efter klockan 17 ses där bl.a. Fila Dance Team, Jocke Palmén o:co samt King’s kids. Klockan 19.30 blir det konsert med den lovordade och rikskända rap-artisten Ruudolf. Be there, or be... there!

Barnen uppmärksammas alldeles speciellt från klockan 12 till 15. Då ställs det till med Jippii- barnfest där barn i alla åldrar bjuds på lekar och spel, en clown, ballonger, mycket Jesus, ansiktsmålning, servering, rutschbana, bollhav, dansuppvisning av King’s kids och en hel del annat skoj. Detta vill du inte missa!

Day out in the house är även ett ypperligt tillfälle att bjuda med sina vänner som ännu inte har mött Guds förvandlade kärlek. Tröskeln till huset är låg men budskapet man hittar där inne är livsförvandlade! Kom även du med för att ta del i denna festdag ensam eller tillsammans med familj och vänner.

Du som vill och känner dig manad får gärna hjälpa till med arrangemangen kring dagen, eller bara finnas på plats och prata med folk som ännu inte fått möta Guds kärlek. Kontakta isåfall gärna Caro Virtanen (044-7345408), eller kom till Filadelfias församlingsvåning där förberedelserna påbörjas redan klockan 9 på lördagsmorgonen.