Sami Ontermaa, Pontus J. Back & Veli Hakala

Ny singel på två dagar!

MUSIK. Gud är otrolig, ja mäktig. Den 7 juli 2008 talade Han mycket starkt till mig och bad mig ta fram gitarren. Jag förstod först inte riktigt varför, men det klarnade snart.

Under årens lopp, ja ända sedan barnsben har jag spelat gitarr och bas. Jag har turnerat runt halva världen med olika uppsättningar av rockband. Ett tungt liv som höll på att ta livet av mig. Dock kan jag inte skylla på musiken eller mina bandkompisar utan endast och enbart på mig själv. Det var jag som korkade flaskan, för första gången vid 12 års ålder.

2007 då jag blev sjuk hade jag turnerat aktivt i 12 års tid. Försökt försörja mig på musiken, men det blev ingen "hit". Fastän takten var hård och då det gick som hårdast och det avverkades ca. 160 "keikkor" i året så var det inget att leva på. Min dröm var att bli rockstjärna. Jag trodde att jag var en rockstjärna, men jag var bara en nolla. Jag var en helt vanlig man från Österbotten som tyckte om rock´n roll och med stora, ja "big time" alkoholproblem.

Det slutade som det gjorde och efter att mina inre organ blivit helade var det centrala nervsystemet ändå så skadat att jag inte kunde skriva. Detta var inte så besvärligt men det faktum att jag inte alls kunde spela gitarr, inte ens hålla i ett plektrum var deprimerande. Jag hade ingen koordination mellan hjärnan och händerna. Jag var desperat och grät. Skulle jag någonsin kunna spela gitarr igen?

Gud är god, det har vi konstaterat tidigare. Jag genomgick mera helanden och det tog inte så hemskt länge innan jag kunde börja träna igen. Dock hade jag tappat allt skin i mina händer p.g.a. alla gifter och mina fingrar blödde. Jag ville inte ge upp, det gjorde ont men det var det värt. Idag kan jag spela igen, och det låter faktiskt bättre än förr. Speciellt då jag inte behöver dricka längre. Allt, tack vare Jesus!

Det senaste året har jag spelat så gott som varje gång jag har varit ute och vittnat om mitt liv samt spelat tillsammans med den man som ledde mig till Jesus: Ben Antell, artist och musiker från Södra Vassor.

Jag har länge haft planer på att göra en skiva med andliga sånger, men alla försök har varit förgäves. I förrgår den 7.6.2008 sade Gud till mig att jag skulle spela och lovsjunga Jesus. Jag bad min son Sebastian hämta in en av mina gitarrer från bilen i och med att jag brukar förvara dem där. Jag spelar inte mycket hemma längre, tränar gör jag inte heller. Fullt upp med alla besök och möten.

Jag tog tag i gitarren och frågade Gud vad jag skulle spela. Jag fick inget direkt svar, men jag började med en kort slinga och sjöng ord och texter jag aldrig sjungit tidigare. Ingenting invecklat, men den helige Ande var så starkt närvarande och budskapet var så pass klart. Nu var det dags att ta sig till en studio och spela in några låtar, en tre låtars singel. Som evangelist och "dåre" skulle detta helst ha skett bums. Jag fick dock vänta till kvällen. Jag hade tur och hittade en ledig studio med kort varsel mitt i skogen i Petsmo, Korsholm. Jag och min vän, broder och trummis Sami Ontermaa åkte dit för att inleda inspelningarna av den nya skivan, en skiva som länge har varit på tapeten och som vi har bett för mycket.

Att skriva låtar, speciellt texter har alltid varit svårt för mig. Men denna gång var det annorlunda! Gud sade till mig: - Varför göra det svårt? Gör det enkelt och ta det lugnt, fäst blicken på Jesus!

Slutresultatet blev tre låtar, totalt 13 minuter. Två helt nya låtar, varav en är ett kort vittnesbörd. Den tredje låten är en upprockad version av "Its a Miracle" som jag har brukat spela där jag har färdats.

Nu idag den 8 juli 2008 är singeln klar och till och med tryckt. Färdig för leverans. Detta skulle inte ha varit möjligt utan Jesus. Tack Jesus!

Genom att beställa skivan stöder du min evangelisationsverksamhet. Det är inte lätt att vara evangelist, det har jag inte trott heller, men i dagens läge med dessa bensinpriser funderar man ibland på vad man skall göra. Gud är god! Rock On!

Pontus J. Back

Pontus J. Back´s Holy Rollers

Sami "The Man" Ontermaa - trummor

Veli "Brother" Hakala - bas

1. JILDWI (testimonialtrack)

2. It´s a Miracle

3. More of You

Total speltid: 13,6 minuter

Du beställer skivan genom att betala in 13 € till konto AKTIA 497011-28558. Skriv ditt namn och din adress i meddelande fältet. Priset innehåller moms, emballage och porto. Genom att köpa skivan är du med och stöder evangelisation i vårt land.

Mera info och på:

http://www.pontusjback.com/jildwi.html

Lyssna här:

http://www.pontusjback.com/jildwi.mp3