Maja

Maja är en glädjespridare

PERSONEN. Maja, eller Maja-Stina Andersson, som det står när hon skriver på Huvfudstadsbladet, sprudlar av glädje och entusiasm. Mickelsson.net ställde några snabba frågor till henne.

Hur kommer det sig att du valde att bli journalist?

- Jag valde inte. Det var en lycklig slump, som mest berodde på att min mamma fick en lysande idé. Annars hade jag varit hankeit-snobb eller inredningsnörd.

- Vad gör dig så glad och positiv?

Choklad?

Vad skulle du säga till en som kroniskt har svårt (att välja) att vara glad?

- Sluta låtsas vara glad, och var istället asförbannad en stund. Helst på det som i grunden gör dej arg och inte på en massa annat tjafs. Efteråt är det hemskt mycket lättare att vara glad.

Finns det ett också glatt budskap att förmedla i massmedia eller är framtiden dyster för glada-Maja?

– Massor med roliga nyheter! Senaste från FNB: en inbrottstjuv som somnade när han skulle råna ett hus... :)

Dessutom finns det en teori om att nästan alla nyheter egentligen är goda. En mediekonsument söker i första hand bekräftelse om att hon själv är i säkerhet. Så om det smäller i Kina är det bara bra – jag är trygg.

(Men det där var ju faktiskt ganska egoist-tragisk och inte roligt alls... )

Varför tror du endel lyfter fram det negativa medan andra lyfter fram det positiva?

- Hmm... Kanske det beror på hur mycket man jämför sig med andra? Jag tycker att det är svårt att vara snäll mot mig själv om jag jämför mig för mycket med andra.

Har du märkt att man enklare får det man önskar om man är trevlig? Har du något exempel?

- Absolut! I dag var jag snäll och gav jag pengar till en parkeringsautomat. Jag fick en biljett tillbaka!

Nä, inte vet jag... Egentligen är jag nog inte så värst trevlig mot folk, så du får fråga Ellen istället. Hon kan sånt. :)

Vad vill du säga till dagens ungdom?

– Ni är sååå mycket smartare än alla förra generationers "dagens ungdomar"!!

- Gör det som känns viktigt och bra just nu, då får du snabbt reda på vad du på riktigt vill göra med ditt liv. (du får med ganska stor sannolikhet också veta vad du inte vill göra igen...)

- Var lite egoistisk och lär dig att det inte är så farligt - folk gillar dej nog fastän du inte alltid är alla till lags.

- Lär dig något coolt som att stå på händer, göra volt, busvissla eller spela trummor. Sen kan du skryta med dina talanger när du är gammal!

Tack Maja! Fortsätt i samma stil!

Mera Maja
Maja
Maja Andersson