Rudi

Rudi Myntevik debuterade i Finland

ALLMÄNT. Den kända norska lovsångsartisten Rudi Myntevik gjorde sin Finlandsdebut i helgen. Han medverkade som gästartist på Ekenäs metodistförsamlings kraftveckoslut som ordnades för tredje året i rad.

Kraftveckoslutet hölls den här gången i Seminarieskolans aula. På fredagskvällen möte talade pastor Kenneth Grönroos. Den centrala poängen i hans budskap var att Gud måste få lämna spår i våra liv före vi kan lämna spår i vår omgivning.

På lördagens hölls ett lovsångsseminarium. Rudi Myntevik berättade om sin syn på lovsång och dess betydelse. Rudi poängterade att lovsången är ett naturligt uttryck för ett autentiskt kristet liv, men att det inte är själva livet. Livet måste levas, och i det sammanhanget betonade han speciellt vårt ansvar för de allra svagaste i samhället, en värdering som han lever ut genom sitt sociala engagemang genom sin hemförsamlings utåtriktade arbete i South End i England.

På lördagskvällen hölls en konsert och på söndag förmiddag ekumenisk gudstjänst för Ekenäs svenskspråkiga friförsamlingar. På söndag eftermiddag medverkade Rudi ännu på Filadelfiaförsamlingens gudstjänst i Gamla kyrkan i Helsingfors. För dem som hade möjlighet att stifta närmare bekantskap med Rudi Myntevik som person, tycktes det klart att han inte endast vill sjunga om Gud eller för Gud utan verkligen leva för Gud. Detta ger han också uttryck för i en av sina sånger.

”Gud se bak mine ord

Det finnes et liv som vil ære deg”

(Gud, se bakom mina ord finns det ett liv som vill ära dig)