Carl Hall, musical direktor från Atlanta, Usa

Det närmar sig, det närmar sig

ALLMÄNT. Gospelhelgen 2008 står för dörren. Nu är det bara de sista detaljerna vi har kvar att fila förrän vi kör igång årets projekt på allvar. Även om det pirrar lite smånärvöst i oss som arrangerar den stora gospelfesten så ser vi med tillförsikt fram emot en kanonhelg i musikens, evangeliets och gemenskapens tecken!

Alla mail vi skriver med Carl Hall vår eminente dirigent från det stora landet i väst svarar oss med STORA bokstäver om hur inspirerad han är att komma.

När vi började diskutera med Carl hade vi ju klart för oss att vi sku få en bunt noter till de nio låtar han skickade som mp3or. Men telefon och mail bäddar ibland för lite missförstånd. Så småning om klarnade det för oss att "we use to do them by ear" och följaktligen är det material som de drygt 200 sångarna som är anmälda har fått en cd och texter. Några sånger har vi fått ihop noter på också. Det ska bli spännande att se Carl få ihop dethela, men vi som set honom in action i Stockholm litar lugnt på att han fixar det.

Lördag kväll 9.2 kl 20 bjuder vi in alla till en gospelmässa i Nykarleby kyrka. Vi får möjlighet att uppleva gospeln där den hör hemma - i kyrkan kring nattvardsbordet. Jukka Sandvik predikar och vid pianot sitter "Milk" Mikael Svarvar. Take off förgyller dethela med några sånger och tillsammans för vi klämma i med gamla godingar till gospelklassiker.

På söndag eftermiddag drar det sen ihop sig till stor gospelkonsert i Runebergssalen i Jakobstad. Kl 16 brakar det lös. Mass choir med Carl Hall, Jakob Gospel under ledning av Heidi Storbacka och Rebecca Ekman, Sarah Timonen, Tomas Höglund, Mikael Svarvar står på programmet. Vårt hopp och önskan är att just du är där för utan publik blir det ju lite platt. Ändå vågar jag lova att publik är lite fel ord för en sådan konsert, kom med och upplev svart gospel när den är som bäst. Vi kan kanske inte kalla det riktigt afro-amerikansk gospel, men östro-amerikansk blir ganska nära.

Om du nu fått inspiration och ännu vill hänga med på hela helgen är det bara att surfa in på www.krfolk.nu eller karleby.forsamling.net för detaljer hur du ännu på måndag kan anmäla dig... Du ryms nog ännu med om du använder Rexona!