Kvällens värd, Edward Holmberg

Ichtys lyfte med känsla

ALLMÄNT. Österbottenkören Ichtys uppträdde i Sibbo med sin nya sammansättning med nästan ett fördubblat medlemsantal jämfört med innan hösten. Kören bjöd på en härlig kavalkad av Tore W Aas:are, lovsånger och pop. Ett skönt stuk som fick de samlade att må bra.

Stefan Härus berömde kören efteråt för den njutbara energin och känslan. Han konstaterade att dirigent Tomas Koskinens står att tacka för mycket av körens inspiration.

Tomas är en körledare som eggar och livar upp sina korister. Körmedlemmarna kommer från ett stort område, hela vägen från Närpes i söder till Nykarleby i norr. Åldersskillnaden mellan den yngsta sångaren och äldsta är uppskattningsvis 40 år. Ichtys är ett levande exempel på att ungdomskörer mot dam och manskörer är passe. Nu är det blandkörer som gäller.

Kören lät bra och stämmorna var balanserade. Över tio grabbar såg till att mansstämmorna ljöd stadigt ut i Betaniakyrkan.

En del av de tillfrågade nya koristerna hade blivit inspirerade av vårens gospelfest-succé som ordnades av Tomas och co, där körlegenden Tore W Aas själv deltog.

Jubileumskonserten var ett led i Betaniakyrkans tio-års jubileum. Som festtalare fungerade Kenneth Grönroos och som värd stod Edward Holmberg och Gabbe Grönroos.

Fler bilder är publicerade i galleriet.

Man-power
Kenneth var nostalgisk i sitt Betania-bygge
Många besökare och en fin kör
Känsla
Filip Koskinen under ett av sina solon
Tomas Koskinen