Ett till porträtt på Nina

Nina och Klaus gifte sig

ALLMÄNT. Journalisten Catharina "Nina" Råberg, gifte sig igår med Tinnitus-basisten, numera läkaren, Klaus Österholm. Vigseln ägde rum i Gamla kyrkan och den förrättades av Lucas Snellman.

Vigseln var mycket vacker både för ögat och örat. Ninas musikälskande vänner bjöd bland annat på en instrumental version av den vackra Koppången och på gospelklassikern Oh Happy Day.

I vigseltalet nämnde Lucas hur de personliga tragedierna som Klaus och Nina upplevde för några år sedan har samverkat till det bästa. Ninas pappa dog och Klaus genomgick operationer, men igår kunde Klaus och Nina stå lyckliga tillsammans vid altaret.

Två av Klaus kompisar var ur-humor värdar under bröllopsfesten som hölls i Koffs urmysiga gamla utrymmen. De bjöd på underhållande stå-up komik.

Under kvällen hördes flertalet högklassiga tal, de var underhållande, avslöjande, roliga och seriösa. Speciellt brudens moders vältalighet imponerade.

Kvällens festligaste avslöjandena var att Nina skulle ha sagt åt Klaus att varför han alls är med såna korkskallar efter att hon första gången träffat killen som nu var hans bestman.

Ett annat hett uppmärksammande var att hel-ylle Klaus varit med i hårdrocksbandet Tinnitus.

- Tänk er, killar med långa hår, svart kajal, håriga bröst som skriker, där med dem fanns Klaus, med samma frisyr han har nu - och såg bekymrad ut.

Brudgummens kompisar var inte blygsamma i sin humor:

- Vi trodde aldrig att du skulle få en snygg fru! Titta bara, Nina är otroligt vacker och du är ... du är snäll och trevlig!

Det bjöds på hel-smaskig mat: rökt sik, mozzarella-sallad, andra sallader, såser, rostbiff, grisfilé, potatis mm.

Tack och lycka till Nina och Klaus från Mickelsson.net-redaktionen!

Fler bilder från bröllopet kommer att finnas i galleriet.

Klaus är en verkligen hygglig kille
Ninas vackra klänning
Nina
Nina med sin andra brudfrämma, Lotta Lundsten.
Serenad för Klaus av Daniel och Rebecca Björk
Festplatsen
Bergmund, en av brudfrämmorna
Kören
Kyssen
Lucas Snellman
Duktg bestman
Vigsel på gång
Ninas mamma, Patricia Råberg
Klaus och Nina Österholm