Mormor Ann-Mari Carlson och Christa vid senatstorget.

Christa blev teologie magister vid Helsingfors universitet

ALLMÄNT. Christa Mickelsson fick sin magister-titel idag på eftermiddagen i Helsingfors universitets huvudbyggnad under högtidliga former.

Christa blev färdig på bara fyra år trots att hon studerade största delen på finska, ett språk som för en tidigare Nykarlebybo är knepigt. Efter år av intensivövning talar hon nu närmare flytande. När det var dags för Christa att få sitt betyg presenterade dekanen henne hedersfullt på svenska. Av den 40-manna gruppen som utexaminerades var endast en annan än Christa svenskspråkig.

En annan minoritet som kan nämnas var det manliga könet. Den övergripande majoriteten av jubilarerna var nämligen damer.

En kör från Sibelius gymnasium uppträdde med två vackra sånger och dekanus, en präst och en student höll tal. Studenten tyckte att studietiden skall vara lång och fri för att man skall få erfarenhet.

Christa hade sina supporters från österbotten med i publiken: Mormor, mamma och lillasyster. Storasyster Sofia var också med. Hennes fanclub uppmärksammade de höga vitsorden, men Christa menade att det bara berodde på hennes goda studieteknik.

Efter solenna akten bjöd prästförbundet och skolförbundet på gräddtårta med dryck.

Christa jobbar vidare med Kyrkpressen och Fontana Media.



Huvudbyggnaden
Christa med betyget
Mamma Inkki inspekterar betyget som på gamla goda tiden
Christas fanclub
Sångare från Sibelius-kören
Blivande teologer.
Party i Helsingfors universitet
Christa överväger att studera även psykologi