Federico från andra sidan

Federico Sandgren gick emot strömmen

ALLMÄNT. Karleby fick en ny församling för ett halvt år sedan. Det här är en ovanlig vändning i ett land där kyrkobyggnader säljs och -bänkarna skriker efter slitage.

Federico arbetade i Sionförsamlingen i Vasa med studeranden, ett arbete som blomstrar ännu idag.

- Ja, det går ju ännu bättre där nu än när jag var där, skrattar Federico som fortfarande är medlem i Sion.

Federico har tillsammans med sin familj för egna medel renoverat ett ställe på Långbrogatan 10 i Karleby som fungerar som kyrkobyggnad.

Församlingen heter Ny Start och den har blivit omtalad för att den har lockat människor som inte har varit kristna förut.

- Vi är mellan 40-50 på mötena, berättar Federico glatt.

Federicos barn med flickvänner plus en par andra brukar bjuda på lovsången. Det är samma typer som spelar i bandet New Shoes men när det är möte så är de lovsångsteamet.

Hur man kommer i kontakt med nya är det stora gåtan för många församlingsaktiva. För sociale Federico är det inget problem:

- Jag träffar människor överallt. I butiken kan man t ex i misstag köra på någon med kundvagnen och sen kan man be om ursäkt och presentera sig. Så ser jag ju exotisk ut också.

En karismatisk utåtriktad församlingsmedlem, som vågar möta människor och inte vara blyg, är guld värd för församlingar. Församlingen Ny Start är ännu inne i ett nybyggarskede så någon äldstekår finns inte, åtminståne inte ännu. Men medhjälpare har Federico gott av. Cellgrupper har han även funderat på att börja med.

Församlingen håller alltså till Karleby på Långbrogatan 10a och har ingången vid sidogården.

Federico är en stilig och karismatisk kille