Jessica

Storasyster i storstaden London

ALLMÄNT. Konstigt nog nöjer sig inte alla med storstadsutbudet i vårt vackra land utan besluter sig för att bosätta sig i en stad som rymmer hela Finlands befolkning! För en dryg månad sedan flyttade Terese till London.

Eftersom jag själv nyligen har bosatt mig i småstadsidyllen Ekenäs har jag svårt att förstås syrrans tankegångar. Men efter att Terese höll ett mellanår i London, efter avlagd studentexamen, blev hela hennes tankevärld rubbad :o) London har hela tiden funnits med på ett hörn! Så egentligen borde det väl inte ha varit någon större överraskning att England (engelsmännen :o) började locka när studierna var klara.

Terese hoppas att få börja jobba inom den social sektorn i London. De sociala problemen är många i en stad av den här storleken men ändå är det ingen lätt uppgift att få ett jobb inom den sektorn. Pappersarbetet är mardrömslikt! I väntan på att hennes registrering skall gå igenom så jobbar Terese på London Coffee, ett café i anslutning till det hotell som hon arbetade på under sitt sabbatsår.

Så till alla ni som planerar en resa till London kommer härmed en till punkt på sightseeinglistan: Terese i egen hög person :o)

Terese