Vardagslyx, tycker Vasas studerande.

Ekumenik på "Destination"

ALLMÄNT. Det händer i Vasa! Projektet "Destination" är ett utåtriktat evenemang där man vill nå ut till Vasas ungdomar. Arrangörer är församlingarna i Vasa tillsammans med Vasa stad. Märkväl, inte EN församling utan församlingarNA.

Förra "Destination"-kvällen riktade sig till högstadieungdomar, där spelade bl.a. finska metalbandet HB. Nu var det de äldre ungdomarnas tur, och höstens Destination hölls på Strampen i Vasa. Det blev en mycket gemytlig kväll med Nina Åström och Miko Salmi - rockprästen från södra Finland. Ja, och en hel del mumsig buffémat för endast fyra euro, förstås. Tacos, räkor, frukt och mycket mera. Vardagslyx mitt i veckan! Det blev mycket mingel och en härlig blandning av frikyrkliga och lutheraner. Alla såg ut att trivas, också församlingsledarna var verkligt nöjda med kvällens satsning.

- Det är viktigt att ha mål och rätt riktning i livet! Många sådana mål ställer man under sin studietid. Våga ha Gud med i din planering! sa pastor Stefan Sigfrids från scenen.

Under kvällen fanns det möjlighet att bekanta sig med församlingslivet i Vasa, genom broschyrer och annat. Visst är det ändå en konstig, men härlig syn att se frikyrkornas tidningar och broschyrer blandat med lutherska kyrkans.. man rös riktigt och kände ekumenikens härliga vågor fortplanta sig i kroppen.

Som Mats Dahlin från Pedersöre så enkelt uttryckte det: "Ekumenik rockar!"

Musikunderhållningen var av hög klass, och gänget gungade med i Miko Salmis härliga låtar och höll andan när Nina Åström lät sin ljuva stämma ljuda ut i höstmörkret. Vi i Vasa kan gläda oss åt löftet att årets "Destination" inte var det sista, utan att det kommer att bli en årlig tradition. Vi får bara hoppas att någon ensam studerande utan kristen gemenskap tog ett steg närmare församlingsliv och nya kamrater denna kväll i september. Tack arrangörer för en lyckad kväll!



Julia Olin - kvällens speaker.
Mats Dahlin var nöjd med kvällen.
Nina Åström sjöng underbart.
Skön & rockig musik.
Anna-Sara Forsbäck och mat.