Nya trummisar?

Körläger i Österbotten

ALLMÄNT. I början av augusti var det fullt liv på Klippan i Munsala då Furahakören hade sitt årliga sommarläger där.

På tisdagen 7 augusti träffades en grupp furahor utanför Kiasma för att sitta i en varm buss i ca 7 timmar. Under bussresan hann vi diskutera, dela sommarminnen, lyssna på musik och se ut på de fina landskapen som ändras när man närmar sig österbotten.

När vi kommit fram började vi med en intensiv övning med mest nya sånger men enstaka gamla sånger.

Varje morgon höll Leon Jansson, körens f.d. ordförande, bibelstudium där han tangerade olika saker som hör ihop med kören. Bröd& gemenskap, glädje och gemenskap.

Övningar hade vi alla förmiddagar och på eftermiddagarna hade vi först några timmar fritid som sedan följdes av olika temagrupper. Rytminstrument med körens dirigent Jan Hellberg, tonbildning med Moritz Metzner samt pratmakarkurs med lägerledaren Markus Lampenius. Alla kurserna var mycket uppskattade och jag tror att många fick nya tips och blev inspirerade av att spela instrument på våra konserter.

På torsdag kväll hade vi intagning av nya ”furahor” vilket innebar teoretiska frågor om kören samt en praktisk del där aspiranterna skulle uppträda med en gammal sång ur körens repertoar. Resultatet var lite si och så, men den enväldiga domaren, dirigenten Jan, godkände nog alla att blir riktiga ”furahor”. Kvällen fortsattes med önskekonserten ”minns du sången?” där man fick önska gamla godingar som sedan sjöngs. Gamla reseminnen delades i samband med de olika låtarna.

Annat vi hann med som är ett måste enligt mig på läger var förstås volleyboll, simning, fritid och att lära känna nya människor. Årsmöte stod också på listan för en kväll. Ny styrelse valdes och Ryssland-resan 2008 diskuterades ivrigt. Mässa i sommarkvällen var också en väldigt uppskattad punkt under lägret.

Till sist kan jag bara säga att lägret var lyckat på alla sätt. Gemenskapen, stranden, solen och regnet, sångerna och nya vänner. Ett härligt läger man kan se tillbaka på när höstmörkret tränger på.



Även de minsta trivdes på stranden
Så trygg man kan vara i mammas famn
En av körens dirigenter, Moritz spelar oftast piano men också bas
Körens flitiga basar
"Hur gick det nu igen?"
Nya "ordföraren", Juha Jattu.
Intagning av nya furahor
Intensiv övning?
Barnen trivdes i det varma vattnet
Det är roligt att öva tillsammans
Fin solnedgång första kvällen
Rytmverkstad.