Lotta och Johan

Johan och Lotta hälsar från Egypten!

ALLMÄNT. Hejsan alla å hälsningar från ett lagomvarmt och mycket soligt Sharm El Sheikh i Egypten. Efter några intensiva veckor och ett oförglömligt och underbart bröllop i kalla Finland var det härligt att komma till sydligare breddgrader.

Under de två veckorna här har vi hunnit med både det ena och det andra. Vi har njutit av livet, tagit det lugnt och solat, bestigit höga berg och dykt på djupa vatten.

Undervattenslivet här är helt fantastiskt. Koraller och fiskar finns i massor av alla storlekar och färger. Riktiga drömvatten för dykare.

Vårt hotell är riktigt trevligt med sympatisk personal som skämtar mest hela tiden. Överlag är Egyptierna glada och pratar frimodigt på sin charmiga engelska med stark arabisk accent. Försäljarna kan bli galet påträngande och taxibilarna erbjuder skjuts var femtionde meter. Som nordbo lär man sej stå på sig å ständigt tacka: NEJ! ;-)

Förra söndagen gjorde vi något oförglömligt; tillsammans med en massa andra turister, beduiner och kameler vandrade vi upp för Sinai berg (8km, 2280m över havet) mitt i becksvarta natten för att se på en fantastisk vy och soluppgång. Vandringen var mycket mer krävande än vad vi förstått, men värd allt besvär när vi väl kom till toppen av berget där Mose enligt traditionen tog emot de tio budorden.

Efter två sköna veckor väldigt långt borta från vardagen ser vi nu mycket fram emot att komma hem igen. Hoppas ni också haft det bra, vi ser fram emot att träffa er alla.

Kramar - Lotta & Johan