Team Georgien: Oscar, Sebastian och Ellinor

Gå ut i hela världen ...

ALLMÄNT. Under veckan som kommer åker ett gäng ivriga bibelskoleelever från årskurs 2 på Livets Ords Bibelcenter ut på den en månads långa missionspraktiken. Och bland de som åker ut hittar vi flera finlandssvenskar.

Jag, Ellinor Vik (Pedersöre) åker tillsammans med Sebastian Fagerholm (Jakobstad) och Oscar Svensson (Oskarshamn, Sverige) till det underbara landet Georgien som ligger vid Svarta havet. Vi åker tisdagen den 20 februari och kommer sedan att tillbringa de följande fyra veckorna i olika städer runt om i Georgien. Exakt vad vi kommer att få göra vet vi inte ännu. Men vi hoppas att vi skall få jobba en hel del med georgiska ungdomar och uppmuntra dem i sin vandring med Gud.

- Att åka ut som missionär har jag haft på mitt hjärta länge och därför ser jag verkligen fram emot resan. Det skall bli så kul att få ta del av en ny kultur, att möta människor i olika livssituationer och se hur Gud förvandlar liv! säger Sebastian två dagar innan avresan.

- Jag har aldrig varit så laddad inför något annat i mitt liv, som jag är inför den här resan! Är Oscars spontana reaktion på frågan hur det känns att åka iväg till Georgien.

Andra finlandssvenskar som åker ut är Carina Östman, från Vasa, och Susanna Ek, från Närpes, som tillsammans med tre svenskar och en norrman åker till Serbien och Bulgarien.

De kommer att träffa cellgrupper och antagligen predika på en del möten. Men de vill inte bara predika, utan önskar också att få hjälpa församlingarna med praktiska saker. De skulle även gärna jobba en del med barn och ungdomar. I teamet råder en stor förväntan på att få se under och tecken.

- Europa ligger verkligen på våra hjärtan, säger Carina. Och missionsutbildningen på Livets Ords Bibelcenter är en väldigt bra grund att stå på. Även om man inte är kallad till missionär tror jag ändå att alla kristna behöver brinna för mission.

Även Anders och Annika Ekström kommer att åka ut på missionspraktik. Deras team består av tre personer och de åker till Polen. Där kommer de att besöka olika församlingar och uppmuntra kristna. De kommer också att få predika på ungdomsmöten och för cellgrupper. Dagen innan deras avresa var de väldigt upprymda och såg verkligen fram emot att få åka.

Alla team som skall åka ut är verkligen förväntansfulla. Det skall bli så spännande att hoppa ut ur det trygga boet, kasta sig ut över klippkanten och se om vingarna bär!

Be gärna för oss!



Team Bulgarien-Serbien: Carina, Sindre, Stina, Susanna, Tommy och teamledaren Lisa